Advies EHBO Bouw & Industrie

Algemeen advies Bouw & Industrie

Voor de meeste Bouw & Industrie bedrijven adviseren wij de EHBO-koffer voor de Bouw of de EHBO-koffer Industrie. Voor veel bouwbedrijven is het wettelijk verplicht om dit type EHBO-koffer aan te schaffen. Hieronder vindt u meer informatie over de verplichtingen voor de bouw en vindt u een overzicht van de verschillende adviespagina’s waarop hier meer over te lezen is.

Heeft u hierna nog vragen of wilt u specifiek advies over uw bouw- of industriebedrijf? Neemt dan contact met ons op via klantenservice@ehbo-koffer.nl of vind meer informatie bij onze Keuzehulp EHBO.

Deze producten raden wij aan als aanvulling op de EHBO-koffers voor de Bouw & Industrie:

Wettelijke verplichtingen EHBO Bouw & Industrie

Het is volgens de ARBO wet verplicht voor alle industriële bedrijven (met meer dan 25 werknemers) om een EHBO-koffer te hebben. Ook kleinere (bouw)bedrijven met een risicovolle activiteit (zoals bijvoorbeeld benzinestations, kapperszaken, bakkers, fabrieken en garages) dienen te beschikken over een EHBO-kit. Hierbij is het vooral erg belangrijk dat er een oogspoeling aanwezig is. Onze EHBO-koffer Industrie en onze EHBO-koffer bouw bevatten allebei oogspoelflessen.

Belangrijk om te weten

Het Oranje Kruis heeft een aantal richtlijnen opgesteld voor de EHBO-koffers. Dit zijn de 3 belangrijkste punten:

  1. Voldoende EHBO-koffers: er wordt geadviseerd om per unit 1 EHBO-koffer te hebben. Een unit is een aparte ruimte, gebouw of verdieping.
  2. Bereikbaarheid & zichtbaarheid: de EHBO-koffers moeten voor iedereen binnen 30 seconden bereikbaar zijn en goed in het zicht hangen.
  3. Controle: het is belangrijk dat u uw EHBO-koffer moet minimaal één keer in het half jaar controleert en aanvult.*

*Wilt u uw koffer zelf controleren? Gebruik dan onze handige Checklist EHBO Koffer. Liever het controleren en aanvullen uitbesteden? Bekijk dan onze EHBO Controle- & Navuldienst.

Overzicht adviespagina’s EHBO Bouw & Industrie

Omdat ieder bedrijf anders is en verschillende risico’s heeft, hebben wij voor de Bouw & Industrie verschillende adviespagina’s geschreven. Zo vindt u altijd de juiste EHBO-koffer voor uw bedrijf.

Let op: sommige onderwerpen worden dubbel behandeld. Mocht u er niet uitkomen, neem dan contact op met klantenservice@ehbo-koffer.nl

EHBO-doos voor bouwvakkers
EHBO-kist metaalhandel
EHBO-koffer hoveniersbedrijf
EHBO-koffer voor dakwerkers
EHBO-koffer voor industrie
EHBO-koffer voor op werf
EHBO-koffer voor werkplaats
Verbanddoos atelier
Verbandtrommel zorgboerderij

In het bezit van een restaurant of winkel? Bekijk eens onze pagina Advies EHBO Horeca & Retail. Of bent u op zoek naar een geschikte EHBO-koffer voor scholen? Bekijk dan Advies EHBO Scholen.