EHBO-cursus

In Nederland vinden er ongeveer 7,6 miljoen ongevallen per jaar plaats. Dit is o.a. in het verkeer, op de werkvloer, in een winkel en zelfs bij u thuis. Met de juiste EHBO-kennis en handelingen kunt u bij een ongeval slachtoffers helpen, erger letsel voorkomen en levens redden.

Een EHBO-cursus volgen

In heel Nederland worden diverse EHBO-cursussen aangeboden. U kunt bijvoorbeeld een volledige EHBO-cursus volgen, maar ook een snelcursus. Daarnaast worden er ook cursussen aangeboden die gericht zijn op baby’s en kinderen en op EHBO in sport. Wilt u een cursus volgen? Bekijk hier alle EHBO-verenigingen.

EHBO-cursus

Is een EHBO-diploma verplicht?

In Nederland is elk bedrijf verplicht om een EHBO-koffer op de werkvloer te hebben. Het is hierbij niet verplicht om daadwerkelijk een EHBO-diploma te hebben. Maar voor de juiste hulpverlening op het werk en daarbuiten is het essentieel om EHBO-kennis te hebben. Een EHBO-diploma is dus niet verplicht, maar het is wel belangrijk dat u weet hoe u in een noodsituatie het beste kunt handelen.

Wat kunt u bij een EHBO-cursus verwachten?

In een basis EHBO-cursus leert u een slachtoffer in veiligheid te brengen, leert u hoe u het beste een situatie kunt beoordelen en u leert EHBO te verlenen bij o.a. bewusteloosheid, bloeding en verslikking. In een uitgebreide EHBO-cursus leert u ook reanimeren en hoe u een AED moet gebruiken. Hier vindt u meer informatie over de exacte leerdoelen.

EHBO-diploma halen

Elke EHBO-cursus wordt afgesloten met een examen. Bij het examen wordt u beoordeeld op uw EHBO-kennis en vaardigheden. Wanneer u voor het examen slaagt, krijgt u een EHBO-diploma en een EHBO-pasje. Dit pasje kunt u te allen tijde met u meedragen. Een EHBO-diploma is twee jaar geldig. Na twee jaar dient u opnieuw een EHBO-cursus te volgen, ook wel herhalingscursus EHBO genoemd.

–> Op EHBO-koffer.nl kunt u ook opleiders vinden voor bijv. een reanimatie cursus, BHV cursus of AED cursus.

–> Ga direct naar het overzicht van alle aangesloten EHBO-verenigingen voor uw cursus.