EHBO certificaat

EHBO certificaat halen

Zorg dat er bij een ongeval direct spoedeisende hulp kan worden verleend aan een slachtoffer en vergroot de kans op overleven. Haal een EHBO certificaat!

Waarom een EHBO certificaat halen?

Eerste hulp bij ongelukken kan worden verleend aan slachtoffers door iedereen die een EHBO-diploma of certificaat op zak heeft. Deze hulp kan het verschil maken in de overlevingskans van een slachtoffer, zeker wanneer er nog geen professionele hulp in de buurt is. Eerste hulp bij een ongeval varieert van het veiligstellen van de omgeving, zodat hulpverleners hun werk kunnen doen, tot de coördinatie met andere hulpverleners, zoals brandweer of ambulance.

Natuurlijk gaat het vooral om het slachtoffer. Wanneer u een EHBO-cursus heeft gevolgd weet u hoe een slachtoffer te benaderen en waarop te letten, zoals ademhaling, lichaamspositie en verwondingen en hier vervolgens adequaat op te reageren. Denk aan het fixeren van het hoofd van een slachtoffer wanneer er wervelletsel wordt vermoed, of het stelpen van bloedingen. Maar wanneer u eerste hulp kunt verlenen, weet u ook hoe te reanimeren of een AED te bedienen.

Rode Kruis EHBO diploma

Bij een EHBO-cursus leert u dus hoe eerste hulp verleend wordt. Dit betekent in de praktijk dat u leert hoe een verband aan te leggen, maar ook hoe te reanimeren of te defibrilleren. Wanneer u een EHBO-cursus heeft gevolgd, kunt u een EHBO diploma ontvangen, bijvoorbeeld bij het Oranje Kruis. Deze organisatie is gecertificeerd en maakt lesmateriaal voor EHBO-cursussen.

EHBO certificaat

Sinds een aantal jaar is het echter ook mogelijk om cursussen te volgen en een certificaat te halen bij het Rode Kruis. Hier krijgt u een breed pakket aan lesmateriaal en leert u in circa 12 uur via zowel theorie als praktijkoefeningen hoe u spoedeisende hulp kunt verlenen aan mensen in nood. Het certificaat dat u ontvangt na de cursus is Europees erkend. Bovendien krijgt u vaak een deel vergoed van de zorgverzekeraar.

Waar kunt u een EHBO certificaat halen?

Een EHBO certificaat kunt u halen bij het Rode Kruis, maar cursussen kunnen ook gevolgd kunnen worden bij een EHBO-vereniging. Op EHBO-koffer.nl kunt u de profielen van opleiders vinden die u deze of andere hulpverleningscursussen zoals BHV, reanimatie of AED, kunnen aanbieden.

–> Ga direct naar het overzicht van alle aangesloten EHBO-verenigingen voor uw certificaat.