Controle EHBO-koffers

Voor bedrijven is het verplicht om ‘regelmatig’ de controle van de EHBO-koffer (ook wel verbanddoos BHV) uit te voeren. Naast deze wettelijke Arbo-verplichting, is het sowieso verstandig om voldoende vaak te controleren, zodat u zeker weet dat u over de juiste middelen beschikt als het nodig is. Het gaat ten slotte om de veiligheid van uw medewerkers, bezoekers en uzelf.

Wist u dat het heel gemakkelijk is om bij EHBO-koffer.nl uw Verbanddoos na te vullen? Bekijk snel onze navullijsten en voldoe weer aan de richtlijnen!

Vind de juiste EHBO-koffer voor uw branche!

Hoe vaak moet u controleren?

De wet geeft aan, dat de verbanddoos ‘regelmatig en voldoende gecontroleerd’ moet worden. Dit houdt in de praktijk in, dat u hem elk half jaar controleert, of vaker als het risicoprofiel dit vereist. Met andere woorden, als u werkzaamheden verricht waarbij meer aanspraak wordt gemaakt op de verbanddoos BHV, dient u hem vaker te controleren.

Voorbeelden hiervan zijn een fabriek, werkplaats of het uitvoeren van bouwwerkzaamheden. Voor bijvoorbeeld een kantooromgeving, volstaat in veel gevallen een halfjaarlijkse controle van EHBO-koffers. Na een ongeval, is een extra controle op EHBO-koffers bovendien wenselijk.

–> U kunt ons inzetten voor uw Controle EHBO-koffers. Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers.

In onderstaand filmpje leggen wij u kort uit hoe vaak u EHBO-koffer moet controleren, waar u op moet letten tijdens het controleren en op welke manier u uw EHBO-koffers kunt controleren.

Waarop controleert u?

Ten eerste controleert u, of alle middelen voldoende aanwezig zijn. Hierbij is het gebruikelijk, om dit te doen conform het advies van het Oranje Kruis. Daarnaast moet u tijdens de controle, alle middelen controleren op houdbaarheid. Dit laatste wordt regelmatig vergeten.

Zelf doen of laten doen?

Het controleren van de EHBO koffer is niet moeilijk. Het is wel belangrijk dit secuur te doen. U controleert per artikel of het aanwezig is, en of het houdbaar is. Artikelen die (bijna) over de houdbaarheidsdatum zijn vervangt u, de artikelen die er niet voldoende zijn, vult u aan. Aanvullen doet u eenvoudig met onze navullijsten.

Indien u zelf controleert, is het ook belangrijk de datum van controle bij te houden. Het is aan te bevelen om de controle in uw agenda te zetten, zodat u dit niet vergeet. Ook is het zinvol om de datum van de laatste controle, in de EHBO koffer te vermelden.

Soms laat u de controle en aanvulling van de EHBO koffer liever over aan een gespecialiseerd bedrijf. Wij kunnen dit voor u doen. Het voordeel is dat het tijd scheelt, en u het niet kan vergeten. Wel zijn hier vanzelfsprekend kosten mee gemoeid.

Bekijk voor meer informatie: Hoe vaak controle EHBO-koffer? of Keuring EHBO-koffers.

Deze pagina is gecontroleerd door vrijwilligers van EHBO-vereniging Advipe.