Hoe behandel je een horzel beet?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe behandel je een horzel beet?

In de zomer loop je gemakkelijk een horzelbeet (of eigenlijk een dazenbeet, een horzel kan niet eens bijten…) op. De beet kan jeuk en pijn tot gevolg hebben en zelfs een infectie. Het is dan ook belangrijk om een horzel beet goed te behandelen.

Om het gif uit de wond te halen is het verstandig om After Bite uitzuigpomp in huis te hebben. 

  Aanbieding!
  Aspivenin uitzuigpomp

  Aspivenin uitzuigpomp

  Vacuümpomp voor het uitzuigen van een beet van giftige dieren of insecten. Tot 10 x effectiever dan uitzuigen met de mond

   22,07
   24,91
  incl. 21% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

 

Hoe behandel je een horzel beet?

Het is allereerst van belang dat u de huid op en rond de plek van de beet koelt, dit kan eventueel met een instant coldpack (geen vriezer nodig). Vervolgens moet de wond gedesinfecteerd worden. Dit kan met Betadine jodium, dit jodium prikt niet en is hierdoor ideaal voor het desinfecteren en reinigen van wonden. In het geval je een bacteriële infectie hebt opgelopen, moet je naar de huisarts en heb je ontstekingsremmers en antibiotica nodig om de infectie te verhelpen.

Hoe behandel je een horzel beet

Benodigde materialen horzelbeet

Voor het desinfecteren van de wond hebt u desinfectiemiddel nodig. Betadine jodium is hier een goed voorbeeld van. Hebt u een infectie opgelopen, dan zijn, zoals genoemd, ook ontstekingsremmers en antibiotica vereisten bij het behandelen van een horzelbeet.

Vorige vraag: Wat doe je bij een insectensteek?

Volgende vraag: Hoe verjaag je muggen?