Hoe behandel je aften?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe behandel je aften?

Om aften te voorkomen raden wij Supradyn Complex Forte bruistabletten aan. 

Wat zijn aften?

Aften (ook wel stomatitis aphthosa genoemd) zijn pijnlijke, maar onschuldige grijswitte blaasjes in de mond en zijn ongeveer 3-4 millimeter groot. Vaak bevinden ze zich aan de binnenzijde van de lippen, wangen of aan de zijkant van de tong. Maar liefst 1 op de 5 mensen heeft wel eens last van aften, vaker vrouwen dan mannen. Het duurt zo’n één tot twee weken voordat de aften verdwijnen, maar de duur van de pijn en de aanwezigheid zijn te verminderen met de juiste behandeling.

Hoe behandel je aften?

Omdat er zoveel mensen zijn die wel eens te maken hebben van aften zijn er gelukkig genoeg middelen te vinden op de markt om het leed te verzachten. Zo zijn er speciale zalven en mondspoelmiddelen (eventueel op basis van Chloorhexidine) te vinden. Ook kan het poetsen met een tandpasta zonder menthol en met enzymen helpen. Tot slot kunt  u het beste zuur eten en drinken en menthol in tandpasta en mondspoelmiddelen vermijden.

Hoe voorkom je een afte?

Om aften te voorkomen is het van belang een goede mondhygiëne, maar ook het immuunsysteem en de algehele conditie op peil te houden. Verhoog uw immuunsysteem met een gezond dieet en neem eventueel Supradyn Complex Forte bruistabletten voor extra vitamines die bijdragen aan het immuunsysteem.

Hoe behandel je aften

Wanneer moet u medische hulp zoeken?

Aften zijn niet gevaarlijk en medische hulp is niet nodig. Als aften regelmatig terugkomen is het wel verstandig om contact op te nemen met een tandarts of mondhygiënist. Ook kan deze u helpen bij het geven van tips om aften te voorkomen of sneller te doen genezen.

Vorige pagina: Hoe behandel je oorpijn?