Hoe behandel je diarree?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe behandel je diarree?
Voor de behandeling van diarree raden wij Imodium capsules aan.

Wat zijn de symptomen van diarree?

Diarree is erg vervelend, maar hoe behandelt men diarree? Er is sprake van diarree wanneer u last heeft van dunne waterige ontlasting en u vaak naar het toilet moet. De ontlasting is dun en waterig omdat uw lichaam zo snel mogelijk af wil van een prikkelende stof, virus of bacterie (voedselvergiftiging). Uw darmen hebben dan geen tijd om vocht uit de ontlasting te halen

Hoe behandel ik diarree?

Het is belangrijk om goed te blijven drinken (2-3 liter per dag), aangezien het lichaam veel vocht verliest en u daarom kans loopt op uitdroging. Begin met kleine slokjes per keer drinken en ga over op meer wanneer u zich beter voelt. Verder kunt u gewoon blijven eten waar u zin in heeft, want een speciaal dieet is bij diarree niet vereist. Diarree gaat meestal vanzelf over binnen een aantal dagen. 

Hoe voorkom ik diarree?

De kans op diarree kunt u verkleinen door een goede persoonlijke hygiëne na te streven. Dit betekent bijvoorbeeld dat u altijd uw handen wast voor het eten en na een bezoek aan het toilet. In sommige landen loopt u meer kans op diarree, omdat het kraanwater bijvoorbeeld niet drinkbaar is. Verder is het verstandig om in het buitenland goed op te letten waar u eet en dat u bij voorkeur drinken nuttigt die in gesloten flessen of blikjes geserveerd wordt. 

Hoe behandel je diarree

Welke producten kan ik gebruiken ter behandeling van diarree?

Wanneer u last heeft van diarree, kunt u Imodium gebruiken. Dit zelfzorgmiddel zorgt ervoor dat de beweging van de darmen worden geremd. Ook zal de anus samentrekken, waardoor de aandrang om naar het toilet te gaan, wordt verminderd. Na het innemen van Imodium zal de diarree binnen enkele uren stoppen.