Hoe behandel je een bijensteek?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe behandel je een bijensteek?

Hoe herken je een bijensteek?

Een bijensteek is te herkennen aan een pijnlijke steek. De huid op de plaats van de steek kan tevens rood worden en de gestoken plek kan gaan zwellen. Vaak jeukt de huid ook of doet het zeer. Soms zit de angel nog in de huid. Op deze pagina leest u hoe u iemand die door een bij is gestoken het beste kunt behandelen.

Na een bijensteek raden wij aan om Prikweg gelei te gebruiken om de jeuk tegen te gaan.

  Prikweg gelei

  Prikweg gelei

  Prikweg gelei is een gel die de huid kalmeert en verzacht na een insectenbeet. Gemaakt van natuurlijke producten. Inhoud: 20 gram

   9,55
  incl. 21% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Hoe behandel je een bijensteek?

In het geval dat u wordt gestoken door een bij, is het belangrijk om de angel eruit te halen met uw nagel of met een Splinterpincet. Daarna kunt u de huid koelen met een coldpack of een nat kompres. Smeer vervolgens de huid in met Prikweg gelei. Dit zorgt ervoor dat de huid meteen fijner aanvoelt.

Let op: Mocht de plek van de bijensteek erg dik worden, dan kunt u het beste contact opnemen met de huisarts. Als het slachtoffer in zijn keel of mond is gestoken, dient u meteen 1-1-2 te bellen.

Hoe behandel je een bijensteek

Welke materialen heeft u nodig?

Voor het behandelen van een bijensteek is de Prikweg gelei aan te raden. Dit middel zorgt ervoor dat de huid niet meer prikt of jeukt. Een coldpack of kompres kan daarnaast uitkomst bieden om de huid te koelen.

Vorige vraag: Hoe behandel je een wespensteek?

Volgende vraag:  Hoe voorkom je een tekenbeet?