Hoe behandel je een bloedneus?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe behandel je een bloedneus?

Heeft u last van een bloedneus? Gebruik dan witte watten om het bloeden te stoppen.

Hoe ontstaat een bloedneus?

Een bloedneus ontstaat doordat een bloedvaatje in het slijmvlies van de neus kapot gaat. Dit kan op verschillende manieren veroorzaakt worden. Bijvoorbeeld door neuspeuteren, een klap op de neus, een voorwerp (bijvoorbeeld een steentje of kraaltje) in de neus, droge lucht, verkoudheid, of ouderdom. Meestal komt er bij een bloedneus bloed uit één neusgat, maar soms uit allebei.

Hoe behandel je een bloedneus

Hoe behandel je een bloedneus?

Een EHBO verbanddoos is vaak niet nodig. U moet rustig gaan zitten en uw neus flink snuiten. Buig uw hoofd licht voorover en knijp uw neus vlak onder het neusbeen dicht. Dat is het deel waar het zachte deel van de neus begint. Blijf tien minuten rustig zitten met uw neus dichtgeknepen en adem rustig door de mond.

In principe hoeft u met een bloedneus niet naar de dokter, tenzij het bloeden doorgaat nadat u tien minuten uw neus dicht heeft geknepen. U kunt ook uw huisarts raadplegen als u vaak een bloedneus heeft zonder duidelijke oorzaak, of als u bloedverdunnende medicijnen slikt en regelmatig een bloedneus heeft.

Welke materialen heeft nu nodig?

Afgezien van een zakdoekje om uw neus te snuiten en watten om het bloeden te stoppen, heeft u in principe niets nodig om een bloedneus te behandelen.

Vorige vraag:  Hoe behandel je een koortslip?

Volgende vraag: Hoe ontstaat een bloedneus?