Hoe behandel je galbulten?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe behandel je galbulten?
Om de jeuk te behandelen kunt u bij galbulten Azaron anti-jeuk crème gebruiken.

Wat zijn galbulten?

Galbulten (ook wel urticaria of netel genoemd) is een huidaandoening die plotseling kan voorkomen. Galbulten zijn rode vlekjes die erg kunnen jeuken, vaak veranderen ze in verdikte bleke plekken die weer over kunnen gaan tot grote vlakke plakkaten. De plekken kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar bij mensen die gevoelig zijn voor lokale druk, zijn de bulten vooral op drukplaatsen te vinden. Het stofje histamine kan vrijkomen uit cellen bij bepaalde prikkels, wat zorgt voor jeukende huiduitslag. Dat bestaat uit kleine hoeveelheden vocht net onder de huid uit de bloedvaten.

Wie kan galbulten krijgen?

Galbulten komen op alle leeftijden voor, en zowel bij mannen als bij vrouwen.

Waardoor worden galbulten veroorzaakt?

Galbulten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals reacties op voedsel, medicijnen, maar het kan ook als reactie op warmte of inspanning komen. Meestal wordt de oorzaak niet gevonden. 

Hoe behandel je galbulten?

Galbulten kunnen vanzelf weggaan, dit kan wel tot 6 weken duren (bij acute urticaria). Wanneer duidelijk is wat de prikkel of trigger is en die weggenomen of vermeden wordt, gaat de jeuk vanzelf weg. Wanneer dit niet het geval is of het niet mogelijk is, kunnen er medicijnen ingezet worden, zoals antihistaminica. Deze medicijnen stoppen de ontstekingsbevorderende werking van antihistamine, waardoor de galbulten zullen wegblijven. Om de jeuk tegen te gaan en voor verkoeling te zorgen kunt u een koelzalf of menthol strooipoeder gebruiken.

Hoe behandel je galbulten

Producten ter behandeling van galbulten

Het product wat wij aanraden voor galbulten is Azaron anti-jeuk crème. Deze crème helpt tegen de vervelende jeuk die op komt zetten en verzacht eventuele pijn. De crème is veilig te gebruiken, ook meerdere keren achter elkaar.

Volgende pagina: Wat is hoogteziekte?