Hoe behandel je oorpijn?

Op deze pagina vindt u antwoord op de vraag: Hoe behandel je oorpijn? 

Om oorpijn te behandelen raden we Paracetamol aan.

Oorpijn behandelen

Oorpijn is een erge, stekende pijn in het oor. Het kan zowel in één oor als in beide oren voorkomen. De pijn kan stekend, zeurend, kloppend of scherp aanvoelen. Mogelijk heeft u ook verschijnselen van verkoudheid. Oorpijn komt vooral voor bij kinderen, maar ook volwassenen kunnen last van deze kwaal hebben. Kinderen kunnen druilerig en hangerig zijn vanwege de oorpijn. Bij liggen wordt de pijn vaak erger.

Hoe behandel je oorpijn?

Ondanks dat oorpijn ongevaarlijk is, kan het zeer hinderlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat de patiënt is een prettige houding zit of ligt. Eventueel kan een warm kussen verlichting brengen. Geef daarnaast paracetamol tegen de pijn.

Let op: als de oorpijn langer dan drie dagen aanhoudt of erg pijnlijk is, is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts.

Hoe behandel je oorpijn

Welke materialen heeft u nodig?

Paracetamol kan verlichting bieden tegen oorpijn. De paracetamol dient u volgens de bijsluiter toe te dienen. Een warm kussen om op te liggen kan daarnaast zeer prettig zijn. Bij oorpijn langer dan drie dagen dient u naar de huisarts te gaan. Uw huisarts kan u dan medicatie voorschrijven.

Vorige vraag: Wat zijn de symptomen van een hersenschudding?

Volgende vraag: Hoe behandel je aften?