Hoe behandel je stijve spieren?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe behandel je stijve spieren?

Om de spieren nog beter te behandelen raden wij Rowo Sportspray aan. Hiermee koelt u de spieren en zullen deze minder stijf aanvoelen.

  Aanbieding!
  Sportspray 100 ml

  Sportspray

  Sportspray voor het ontspannen en verzorgen van spieren na blessures of inspanning. Inhoud: 100 ml

   7,84
   8,88
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Wanneer krijg je stijve spieren?

Iedereen heeft wel eens last gehad van stijve spieren. Het is een fenomeen dat optreedt als de spieren te intensief zijn gebruikt. U kunt hierbij denken aan overbelasting bij fitness of training, of als u bijvoorbeeld bij een dag flink klussen te lang bent doorgegaan. Het levert een vervelende pijn in de spieren op, waar gelukkig wel genoeg aan gedaan kan worden.

Hoe behandel je stijve spieren?

Er zijn verschillende manieren om een einde te maken aan stijfheid van uw spieren. Helaas zit er in uw EHBO-set geen middel hiervoor. De belangrijkste en makkelijkste is om zoveel mogelijk rust te nemen. De stijfheid treedt op doordat de spieren overbelast zijn, rust is dan de beste remedie. U kunt ook een half uurtje rustig joggen of fietsen, of wat rek- en strekoefeningen doen. In sommige gevallen kan ook ijs, of juist een warm bad verlichting brengen.

Hoe behandel je stijve spieren

Wat kunt u gebruiken als u last heeft van stijve spieren?

Hoe behandel je stijve spieren? Naast de hiervoor genoemde opties zijn er allerhande gels en zalfjes die tijdelijk verlichting kunnen brengen. Deze maken de gewrichten warm, waardoor de stijfheid uit de pijnlijke spieren verdwijnt. Let wel dat dit de genezing van de stijve spieren niet bespoedigt. Ook ontstekingsremmers kunnen helpen bij het bestrijden van de pijn. Ook hierbij is de werking puur ter verlichting, niet als medicijn.

Vorige vraag: Wat is een skiduim?

Volgende vraag: Hoe behandel je kramp?