Hoe behandel je vastzittende hoest?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe behandel je vastzittende hoest?
Om de keel te verzachten bij vastzittende hoest, kunt u Strepsils zuigtabletten gebruiken.

Wat is het verschil tussen een normale hoest en een vastzittende hoest?

Hoesten kan erg vervelend zijn, maar hoe behandelt men vastzittende hoest? Hoesten heeft een functie, want dit betekent dat uw lichaam slijm wilt verwijderen. Bij vastzittende hoest zit deze slijm diep in de luchtwegen en is het nogal taai van vorm, waardoor u een hoestprikkel krijgt. Verder is er een verschil tussen infectieuze en niet-infectieuze oorzaken van vastzittende hoest. Meestal krijgt u last van vastzittende hoest door een (virus)infectie van de luchtwegen, zoals griep, verkoudheid of bijholteontsteking. Niet-infectieuze vastzittende hoest kan veroorzaakt worden door tabaksrook.

Hoe behandel je vastzittende hoest?

Het hoesten gaat in 2 tot 3 weken meestal vanzelf over. In tussentijd kunt u zelfzorgmiddelen zoals keelsnoepjes, zuigtabletten of sprays gebruiken om het ongemak en de pijn te verlichten. Geneesmiddelen die bedoeld zijn voor vastzittende hoest helpen u het ophoesten van slijm te vergemakkelijken.

Hoe voorkom ik vastzittende hoest?

Vastzittende hoest die door niet-infectieuze oorzaken is ontstaan, kan voorkomen worden door de ruimtes waarin u zich bevindt, goed te ventileren. Ook kunt u het beste niet roken en ook tabaksrook van anderen vermijden. Verder is het goed om gezond te blijven eten, zodat uw weerstand optimaal blijft. Als uw weerstand sterk is, dan wordt de kans ook iets kleiner dat u ziek wordt door infectieuze oorzaken (zoals griep of verkoudheid).

Hoe behandel je vastzittende hoest

Welke producten heb ik nodig voor de behandeling van vastzittende hoest?

U kunt Strepsils zuigtabletten gebruiken ter behandeling van vastzittende hoest. Deze zuigtabletten hebben een antibacteriële en pijnstillende werking op de keel. Verder zorgen Strepsils zuigtabletten ervoor dat het ophoesten van slijm uit uw keel wat gemakkelijker wordt.

Volgende pagina: Wat is kinkhoest?