Hoe gebruik je blarenprikkers?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe gebruik je blarenprikkers?

Voor de behandeling van blaren die op beweegbare lichaamsdelen zitten, kunt u blarenprikkers gebruiken. Blarenprikkers zijn in onze webshop verkrijgbaar.

  Aanbieding!
  Blarenprikkers

  Blarenprikkers

  Blarenprikkers worden gebruikt om steriel blaren mee door te prikken. Inhoud: 10 stuks (individueel verpakt)

   0,83
   1,32
  incl. 21% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Wat is een blarenprikker?

De naam verklapt het al een beetje; een blarenprikker (ook wel bloedlancet genoemd) wordt gebruikt om blaren te door te prikken. Het kan van belang zijn voor een goede genezing van de blaar dat het doorprikken op een hygiënische wijze gebeurt.

Hoe gebruik je blarenprikkers?

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat het gebruik van blarenprikkers vaak (of zelfs meestal) niet nodig is en dus wordt afgeraden. Het open prikken van een blaar kan immers de kans op infecties vergroten. Op locaties waar veel wrijving ontstaat (zoals de hiel) is het echter wel beter om de blaar zo snel mogelijk door te prikken. Hiervoor werd de blarenprikker speciaal ontworpen.

Wat is belangrijk bij het doorprikken?

Gaat u een blaar doorprikken? Houdt dan in gedachten dat het belangrijkste is in dit soort gevallen dat het prikken op steriele wijze gebeurt. Daarom is niet alleen de prikker zelf steriel, ook de blaar moet vooraf goed ontsmet worden. Na het prikken duwt u vervolgens het vocht uit de blaar en beschermt u de open blaar met een blarenpleister tegen bacteriën en vuilophoping. Elke prikker kan uiteraard slechts 1 blaar open prikken. Daarna moet hij worden weggegooid, gezien deze hierna niet meer steriel is.

Blarenprikkers

Waarmee kan je een blaar behandelen?

Om een blaar te behandelen, kunt u blarenprikkers gebruiken. Blarenprikkers worden geleverd in een steriele verzameling van meerdere stuks. Naast de prikker zelf is het ook verstandig om een blarenpleister aan te brengen over de open blaar.

Vorige vraag: Hoe prik je een blaar door?

Volgende vraag: Hoe ontstaan blaren?