Hoe gebruik je een isolatiedeken?

Onderkoeling of oververhitting: Er zijn situaties waarin het van levensbelang is om de lichaamstemperatuur weer naar normale waarden te brengen, bijvoorbeeld bij drenkelingen of slachtoffers van brand. Bij onderkoeling of oververhitting biedt een isolatiedeken de oplossing.

–> Reddingsdeken kopen? Deze warmte folie deken is in onze webshop verkrijgbaar.

Wat is een isolatiedeken?

Een isolatiedeken is een zeer dunne deken van aluminiumfolie, die zo klein op te vouwen is dat deze makkelijk in een EHBO-koffer past. Uitgevouwen heeft deze deken een zilveren en een gouden kant, met allebei verschillende eigenschappen. Het beschermt het slachtoffer tegen oververhitting of juist onderkoeling, wanneer hij of zij helemaal in de isolatiedeken gewikkeld wordt.

Hoe gebruik je een isolatiedeken?

De isolatiedeken heeft, wanneer u deze uit de verpakking haalt, een gouden en een zilveren kant. Wanneer u een slachtoffer van een brand met de deken omwikkelt, zorg dan dat de gouden kant tegen het lichaam zit om oververhitting te voorkomen.

Reddingsdeken goud zilver 1

Heeft u echter een drenkeling of iemand met onderkoelingsverschijnselen, wikkel dan de deken met de zilveren kant naar binnen om het slachtoffer heen. Zo voorkomt u verdere onderkoeling: doordat de deken de lichaamstemperatuur vast houdt, koelt de drenkeling niet verder af.

Nu u het antwoord weet op de vraag “wat is een isolatiedeken?”, zorgt u dan dat u altijd een isolatiedeken in uw EHBO-kist hebt: het kan levens redden!

Vorige vraag: Hoe werkt een coldpack?

Volgende vraag: Hoe werkt een thermometer?