Hoe gebruik je een elastisch kleefwindsel?

Bij blessures, tijdens revalidatie, of juist om blessures te voorkomen, is elastisch kleefwindsel uitermate geschikt. Het is gemaakt van een flexibel maar stevig materiaal dat veel ondersteuning biedt. Het oefent druk uit op de gewrichten, die hierdoor gestabiliseerd worden.

–> In onze webshop kunt u elastisch kleefwindsel vinden.

Maar hoe gebruik je een elastisch kleefwindsel?

Als iemand een blessure heeft opgelopen aan de gewrichten, moet u een elastisch kleefwindsel aanbrengen. De vraag is dan: “Hoe gebruik je een elastisch kleefwindsel?” Zorg ervoor dat dit stevig om het gewricht heen wordt aangebracht. Dit is nodig omdat het windsel een betere stabiliteit biedt naarmate het steviger is omwikkeld.

Indien er (ook) sprake is van bloed, zorg dan dat u handschoenen aan heeft. Aangezien het windsel flexibel is kunnen de gewrichten toch nog gebruikt worden. Zodoende is elastisch kleefwindsel zeer geschikt als ondersteuning bij revalidatie, of als u juist een (nieuwe) blessure wilt voorkomen.

Elastisch Kleefwindsel

Elastisch kleefwindsel in uw EHBO-koffer

Elastisch kleefwindsel is een onderdeel van een complete EHBO-koffer. Het is een materiaal dat perfect geschikt is bij sportblessures, overbelasting en andere aandoeningen aan de gewrichten. Het wordt aan de uiteinden vastgemaakt door middel van tape. Het is niet nodig voor extra hechting te zorgen, aangezien elastisch kleefwindsel zelf al van een materiaal is gemaakt dat goed vast blijft zitten.

>> Bekijk ook in onze webshop sport EHBO of rowo sportgel

Vorige vraag: Hoe lang zijn verbandmiddelen houdbaar?

Volgende vraag: Hoe leg je een drukverband aan?