Hoe gebruik je een splinterpincet?

Een splinter: en nu?

Heeft u of uw kind een splinter opgelopen? Bijvoorbeeld tijdens het klussen of met buitenspelen op houten speeltoestellen? Dit overkomt ons allemaal wel eens. De meeste mensen hebben de neiging de splinter er met de nagels of zelfs met de tanden uit te halen. Het kan echter veel makkelijker en veiliger: speciaal voor deze situaties bestaan splinterpincetten.
Hoe gebruik je een splinterpincet

Hoe werkt een splinterpincet?

Een splinter komt vaak in de opperhuid terecht, dus u kunt bij het verwijderen van de splinter beter geen infectie oplopen. Het is daarom zaak om op hygiënische wijze te werk te gaan. Met een pincet krijgt u goed grip op de splinter in uw huid; dit komt door het spitse uiteinde ervan. Trek de splinter altijd in de lengte van de splinter uit de huid.

Heeft u nog geen splinterpincet?

De pincet zou dan ook tot standaard tot uw EHBO-set moeten behoren, net als bijvoorbeeld isolatiedekens. Een splinterpincet is niet duur en makkelijk verkrijgbaar. Indien u voor 15.00 uur bestelt, heeft u de pincet de volgende werkdag in huis! Verzending is gratis voor bestellingen boven de 50 euro.