Hoe hang je een EHBO-koffer op?

Een EHBO-koffer is onmisbaar in ieder huishouden, op reis en in de auto. Voor bedrijven is een EHBO-koffer zelfs verplicht!

Heeft u een EHBO-koffer aangeschaft? Wanneer deze bij ons is aangeschaft, wordt deze altijd (met uitzondering van de kleinere verbanddozen) geleverd inclusief wandbeugel zodat de koffer opgehangen kan worden. Maar waar moet de EHBO-koffer precies worden opgehangen? Op deze pagina vindt u het antwoord.

Heeft u al een EHBO-koffer voor op kantoor?

  EHBO-koffer A

  EHBO-koffer A

  Deze EHBO-koffer A is de meest verkochte EHBO-koffer.
  Hij is geschikt voor de meeste verenigingen, bedrijven of organisaties.
  Afmetingen: 44,5 x 32 x 15 cm

   63,67
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Waarom ophangen?

Om ervoor te zorgen dat bij een calamiteit of ongeval snel gehandeld kan worden, wordt het aangeraden om de EHBO-koffer aan de muur op te hangen. Dit omdat de EHBO-koffer dan voor iedereen goed zichtbaar is en meer opvalt dan wanneer de koffer ergens wordt neergelegd.

Waar de EHBO-koffer ophangen?

Ideaal gezien hangt u uw EHBO-koffer op ooghoogte op aan de muur bij een strategische plek. Een strategische plek is in dit geval de locatie die het meest centraal bij de meest waarschijnlijke gevaren ligt. Even belangrijk hierbij is dat u uw EHBO-koffer op een vaste locatie aan de muur hangt: zo weet iedereen zonder nadenken waar eerste hulp terug te vinden. Hang de verbandkoffer altijd op ooghoogte en op een plek die goed zichtbaar en bereikbaar is.

In onderstaand filmpje leggen wij u hoeveel koffers u nodig heeft en waar u deze dient te plaatsen.

 

Hoe ophangen?

Bij al onze grote oranje EHBO-koffers (zoals de EHBO-koffer A, de EHBO-koffer B en de BHV-koffer) en bij onze Verbanddoos Auto zit een handige wandhouder die u toelaat de koffer tegen de muur op te  hangen. In de koffer zit ook altijd een zakje met schroeven, waarmee u de koffer snel en eenvoudig op een goed zichtbare plek kunt bevestigen. Zo kunt u altijd snel en makkelijk bij de EHBO-koffer.

Vorige vraag: Hoe vaak moet je een EHBO-koffer controleren?

Volgende vraag: Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?