Hoe houd je een wond schoon?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe houd je een wond schoon?

Gebruik een desinfectant voor de huid rondom de wond, en gebruik Betadine om de wond zelf te ontsmetten. 

Hoe kunnen wonden ontstaan?

Om uw wond schoon te houden moet u eerst kijken hoe de wond is ontstaan. Een wond kan ontstaan nadat u bent gevallen, als u zich heeft gestoten of als u zich per ongeluk heeft gesneden? Dit zijn normaal gesproken wonden die u zelf kunt verzorgen.

Wat voor soort wond is het?

De meeste voorkomende wonden zijn schaafwonden en snijwonden. Deze wonden zijn meestal zelf te verzorgen. Wanneer de wond niet stopt met bloeden omdat u een diepe snijwond heeft of omdat uw hele huid kapot is geschaafd, dan kunt u het beste naar de huisarts of de eerste hulp gaan.

Hoe houd je een wond schoon?

Hoe houd je een wond schoon?

Voor het schoonhouden van de wond moet u de volgende stoppen ondernemen: Zorg er altijd voor dat u schone handen hebt voordat u de wond aanraakt. Was uw handen dus altijd goed. Wanneer uw handen goed schoon zijn, moet de wond worden schoon gemaakt. Dit doet u door de wond voorzichtig onder de koude kraan te houden.

Als het goed schoon is, dept u voorzichtig de wond droog. Open de EHBO koffer en pak een pleister of een ruim stuk wondgaas/wonddrukverband erbij.Leg dit heel voorzichtig op de wond. Wanneer de wond droog is, kunt u de pleister het beste zo snel mogelijk eraf halen. Op deze manier herstelt het sneller.

Vorige vraag: Hoe desinfecteer je een wond?

Volgende vraag: Hoe moet je een wond hechten?