Hoe maken bacteriën ziek?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe maken bacteriën ziek?

Koop nu bij ons Sterillium desinfectans om te voorkomen dat bacteriën zich via uw handen verspreiden.

Moet ik mij zorgen maken om bacteriën?

Onder normale omstandigheden hoeft u niet bang te zijn voor de bacteriën waarmee u dagelijks in aanraking komt. Elk stukje huidoppervlak zit namelijk vol bacteriën en deze kunnen eigenlijk niet door de huid heen het lichaam binnendringen.

Bovendien zijn veel van deze bacteriën gewoon erg nuttig, ze helpen onze huid beschermen. En toch kunnen bacteriën ons ziek maken. Zeker als er sprake is van een open wond.

Hoe maken bacteriën u ziek?

Bij een verwonding, of het nou om een klein sneetje of een veel grotere wond gaat, loopt u altijd risico dat bacteriën het lichaam binnendringen. Ze kunnen dan mogelijk het afweersysteem verslaan en u ziek maken, zeker als u al verzwakt bent. Nou zullen de witte bloedlichaampjes er alles aan doen om dit te voorkomen, maar soms lukt het hen niet deze bacterie aanval te stoppen en zult u ziek worden met alle gevolgen van dien.

Hoe maken bacteriën ziek

Wat kunt u doen om een bacterie infectie te voorkomen?

Als u gewond raakt is het van belang deze wond zo hygiënisch mogelijk te verbinden. Maak dan ook gebruik van de verbandtas of pleisterdispenser. Denk hierbij ook aan handschoenen voor degene die u verbindt om infecties te voorkomen. En zorg er natuurlijk voor dat u de wond goed schoonmaakt en ontsmet.

Vorige vraag: Hoe verleen ik EHBO op wintersport?

Volgende vraag: Hoe werkt de Heimlich greep?