Hoe ontstaan blaren?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe ontstaan blaren?

Voor de behandeling van blaren raden wij aan om gebruik te maken van blarenpleisters. Om een blaar door te prikken kunt u gebruik maken van speciale blarenprikkers.

  Dermaplast Blarenpleisters

  Blarenpleisters

  Behandel én voorkom blaren. De blarenpleister voelt aan als een tweede huid en stimuleert het herstel van de blaar. Inhoud: doosje met 5 blarenpleisters, maat M of S

   7,44
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren
  Aanbieding!
  Blarenprikkers

  Blarenprikkers

  Blarenprikkers worden gebruikt om steriel blaren mee door te prikken. Inhoud: 10 stuks (individueel verpakt)

   0,85
   1,32
  incl. 21% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Hoe ontstaan blaren?

Blaren ontstaan door overmatige wrijving op de huid.Het zijn oppervlakkige blaasjes, die zich met vocht kunnen vullen. Schoenen of sokken die slecht passen zijn een grote oorzaak van blaren. De kans op blaren groter als de huid vochtig is. Neem daarom altijd droge sokken mee naar een lange wandeling. Het hebben van een blaar kan heel pijnlijk zijn, hierdoor heeft u misschien de neiging anders te gaan lopen. Doe dat niet, want dan is de kans groot dat je dan een blaar krijgt op een andere plek en u kan pijn aan spieren en gewrichten krijgen.
Hoe ontstaan blaren?

Wat te doen tegen blaren?

Blaren kan je beter voorkomen dan genezen. Let er op dat je altijd goed passende schoenen hebt en als je een grote afstand gaat lopen doe dit dan niet op nieuwe schoenen. Zorg altijd voor blarenpleisters in uw EHBO koffer.

Met name bij sport EHBO is dit essentieel. Met een blarenpleister wordt de druk verdeeld en de huid beschermd, waardoor de sporter zo normaal mogelijk door kan gaan. Snelverband kopen is ook verstandig. Snelverband blijft stevig op z’n plek zitten en biedt goede bescherming. Prik blaren niet door, de kans op een infectie is dan groot. Een blaar die toch kapot is gegaan moet u ontsmetten.

Vorige vraag: Hoe gebruik je blarenprikkers?

Volgende vraag: Wat helpt het beste tegen blaren?