Hoe vaak controle EHBO-koffer?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe vaak controle EHBO-koffer?

Het controleren en bijvullen van uw verbandkoffer is erg belangrijk. Door dit regelmatig te doen, voorkomt u dat de EHBO-doos niet meer compleet is of dat er producten bij zitten waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum verlopen is en waardoor deze niet meer steriel zijn. Maar hoe vaak moet een EHBO-koffer gecontroleerd worden? Op deze pagina vindt het antwoord.

Vind de juiste EHBO-koffer voor uw branche!

Hoe vaak controle EHBO-koffer?

Volgens de Arbowet moet elk bedrijf, vereniging of organisatie een verbanddoos hebben met de verbandmiddelen die toegesneden zijn op de werksituatie. U heeft de verplichting om deze EHBO-middelen in goede conditie te houden, zodat u goed voorbereid bent op calamiteiten. Er bestaat echter geen wettelijke regel voor de periodieke controle en het onderhoud van de EHBO-doos, wij raden echter aan om uw koffer minimaal 1 x per half jaar te controleren met onze checklist.

Heeft u meerdere EHBO-koffers in uw bedrijf? Dan kunnen wij uw EHBO-koffer controleren en navullen.


Aanbeveling Oranje Kruis

Het Oranje Kruis beveelt aan om de BHV- of EHBO-koffer ieder half jaar te controleren. Als er extra risico’s zijn binnen een bedrijf, dan zijn meer controles nodig. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de EHBO-tas of BHV-tas na elk gebruik gecontroleerd wordt. U kunt er dan steeds voor zorgen dat de verbandspullen of pleisters die gebruikt zijn zo snel mogelijk weer bijgevuld worden. In ieder geval is het noodzakelijk om minimaal één keer per jaar de bedrijfsverbanddoos zelf te controleren en bij te vullen of dit door een expert te laten doen.

Zelf verbanddoos controleren of laten doen?

Voor grotere bedrijven of scholen is het praktisch en tijdbesparend om de controle jaarlijks door een specialist te laten uitvoeren. Deze zorgt niet alleen voor de juiste navulling, maar controleert ook op beschadigingen en reinigt de binnen- en buitenkant van de koffer. Is uw bedrijf wat kleiner, dan kunt u het ook zelf doen en hiermee geld besparen. Dit kan eenvoudig en snel aan de hand van onze gratis checklist.

De EHBO-middelen moeten compleet/steriel zijn

Volgens de Arbowet heeft u dus als werkgever de plicht om ervoor te zorgen dat de bedrijfsverbandkoffer goed uitgerust is, zodat zowel de bedrijfshulpverlener als mensen zonder bijzondere kennis op het gebied van EHBO het hoofd kunnen bieden aan ongelukken. Hoe vaak controle EHBO-koffer nodig is, hangt af van uw bedrijf. Minimaal één controle per half jaar is echter altijd noodzakelijk.

Vorige vraag: Hoeveel EHBO-koffers heb ik nodig?

Volgende vraag: Hoe vaak moet je een EHBO-koffer controleren?

Deze pagina is gecontroleerd door vrijwilligers van EHBO-vereniging Stede Broec.