Hoe verjaag je muggen?

Hoe verjaag je muggen? In Nederland zijn er zo’n 20 verschillende soorten muggen. Veel van deze soorten steken niet. Zij leven uitsluitend op stuifmeel en nectar. Er zijn echter een paar soorten die wel leven van bloed. Hieronder vindt u de beste tips om muggen te verjagen.

DEET insectenspray helpt het beste om muggen te verjagen. 

De beste trucs om muggen te verjagen

Er zijn diverse middelen om muggen zowel te verjagen als te bestrijden. Een muggenlamp werkt het allerbeste tegen muggen. De insectenlamp trekt muggen aan en elektrocuteert deze zodra ze in de buurt komen van het elektrocutie rooster.

DEET is een van de beste muggen bestrijdingsmiddelen die er op de markt is. In Nederland mag de hoeveelheid DEET in producten slechts 50% zijn. In landen met een tropisch klimaat worden echter producten aangeboden waar wel 80% tot zelfs 100% DEET in zit. Een nadeel is dat het product uitsluitend werkt op de plekken waar u zich insmeert.

Een klamboe is daarnaast ook een uitstekend anti muggenmiddel. Horren voor de ramen zorgen er ook voor dat er geen mug kan binnen komen.

Hoe verjaag je muggen?

Materialen die je nodig hebt

Voor de verjaging en bestrijding van muggen is het dus handig om een insectenlamp, klamboe en hor aan te schaffen. Ga je op reis en wil je onderweg goed beschermd worden? Schaf dan beschermende kleding aan. Ben je toch gestoken?Gebruik dan een After Bite insectenpen om de jeuk te verlichten.

Vorige vraag: Hoe behandel je een horzel beet?

Volgende vraag: Wat kan je doen tegen muggen?