Hoe voorkom je een stijve rug?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe voorkom je een stijve rug?

Veel mensen hebben last van terugkerende klachten aan de rug. Als iemand bijvoorbeeld werkt in een ongemakkelijke houding, of regelmatig zware dingen moet tillen, dan is het mogelijk dat chronische rugproblemen optreden. Hier is gelukkig wel wat aan te doen. Zoals in zoveel gevallen geldt ook hierbij dat voorkomen beter is dan genezen!

Om de rugproblemen te verzachten kunt u een  Sportsbalm hot gebruiken of een cold/hot pack.

  Hot / Cold pack

  Kunststof Cold/Hot pack. Koelen in de vriezer of verwarmen in warm water of magnetron. Voor meermalig gebruik. Afmetingen: 13 x 28 cm of 20 x 30 cm

   5,10
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Hoe voorkom je een stijve rug?

Helaas vindt u in een BHV-koffer niets tegen een stijve rug. De logische reactie bij last van de rug is om rust te nemen. Dit kan de pijn verlichten en wordt ook vaak aangeraden, maar is op de lange termijn niet de beste optie. Beter is het om regelmatig oefeningen te doen en de rug zo soepel te houden.

Elke dag of een aantal keer per week stretchoefeningen doen is een prima manier om rugproblemen weg te houden, of in ieder geval minder vaak voor te laten komen. Let er daarbij dan wel weer op dat u niet te fanatiek aan het stretchen slaat, aangezien dit weer nieuwe problemen op kan leveren!

Hoe voorkom je een stijve rug?

Welke middelen kunt u gebruiken om uw rug soepel te houden?

Hoe voorkom je een stijve rug? Regelmatige stretchoefeningen zijn de beste remedie. Treedt er onverhoopt toch weer pijn op, dan is een speciale gel, een zalfje of een cold/hot pack een goede verlichting van de pijn. Deze houden uw gewrichten warm, en bieden verlichting, maar zijn geen medicijn.

Vorige vraag:  Hoe verwijder ik een splinter?

Volgende vraag: Wat doe je tegen een verstuikte enkel?