Hoe voorkom je een tekenbeet?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Hoe voorkom je een tekenbeet?

Oorzaak van een tekenbeet

Een tekenbeet kunt u helaas al vrij snel oplopen. Teken bevinden zich aan blaadjes in de natuur. Zodra u langs de bladeren loopt, blijft de teek aan u vast hangen. Een teek kan de ziekte van Lyme meedragen, waardoor het verstandig is om een tekenbeet te voorkomen.

Om een tekenbeet te voorkomen raden we aan om gebruik te maken van Care Plus DEET spray 40%.

Hoe voorkom je een tekenbeet?

Er zijn diverse tips om een tekenbeet te voorkomen. In de eerste plaats is het belangrijk om DEET te gebruiken. Hierdoor wordt de kans op tekenbeten kleiner. Mocht u allergisch zijn voor DEET, dan kunt u de DEET op uw sokken, schoenen of broekspijpen smeren. Ten tweede is het aan te raden dat u op de paden blijft. Teken zitten vooral tussen de bladerlagen en het struikgewas. In de derde plaats is het dragen van huidbedekkende kleding tijdens het wandelen erg belangrijk. Tot slot  wordt aangeraden om uzelf meteen bij thuiskomst te controleren op tekenbeten. Mocht een teek toch onverhoopt met u mee zijn gereisd, dan dient u deze zo snel mogelijk te verwijderen met een speciaal tekenpincet.

Hoe voorkom je een tekenbeet

 

Welke materialen heeft u nodig?

Voor het voorkomen van een tekenbeet zijn een aantal materialen zeer doeltreffend. Met een tekenpincet kunt u op een eenvoudige manier de meest kleine teek van uw lichaam verwijderen. Ook is DEET een aanrader om de teek op afstand te houden. Huidbedekkende kleding zorgt er tevens voor dat u een kleinere kans op tekenbeten heeft.

Vorige vraag: Hoe behandel je een bijensteek?

Volgende vraag: Hoe verwijder je een teek?