Hoe wordt Leukoplast gebruikt?

Wat is Leukoplast?

Leukoplast is in principe een merknaam. Meer specifiek duidt het een bepaald type hechtpleister aan van de ontwikkelaar BSN Medical. Door de gangbaarheid van dit merk ging het steeds vaker ook het type pleister op zich aanduiden. Dit artikel geeft antwoord op de vraag: Hoe wordt Leukoplast gebruikt?

–> In onze webshop kunt u Leukoplast tape vinden.

  Aanbieding!
  Leukoplast tape

  Leukoplast tape

  Leukoplast tape is een elastische tape met sterke kleefkracht. Multifunctioneel artikel. Diverse afmetingen beschikbaar

   2,38
   2,38
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Hoe wordt Leukoplast gebruikt?

Leukoplast wordt voornamelijk ingezet voor het vastleggen van gazen en kompressen. Het product staat bekend voor zijn grote kleefkracht en elasticiteit, waarmee verbanden lange tijd ‘gefixeerd’ blijven. Naast gazen en kompressen wordt Leukoplast ook gebruikt voor het fixeren van lijnen, katheters en sondes.

Daarbij wordt deze pleistertape meestal in uw basisverbanddoos aangeboden in een soort tape-rolletje. Hierdoor kan men eenvoudig de lengte van de pleister bepalen en afscheuren. Verder is Leukoplast beschikbaar in bredere of smallere varianten, tussen 2,5 en 1,25 cm. Hierdoor kunnen grotere en kleinere verbanden bevestigd kunnen worden. Tot slot zijn er verschillende soorten Leukoplast, al naargelang het huidtype en de aard van de te behandelen aandoening.

Leukoplast tape

Hulpmaterialen

Leukoplast is vaak een hulpmateriaal voor het fixeren van verbanden of gazen, eerder dan dat het zelf nog veel hulpmiddelen nodig heeft. Bij afwezigheid van een tape-houder, het is handig om een verbandschaar te gebruiken maar de tape is ook met de hand scheurbaar.

Deze pagina is gecontroleerd door vrijwilligers van EHBO-vereniging Geleen.

Vorige vraag: Waarvoor is een vingerpleister?

Volgende vraag: Wat zijn detecteerbare pleisters?