Bij hoeveel werknemers is BHV verplicht?

In ieder bedrijf kunnen ongevallen gebeuren. Het is daarom zeker geen overbodige luxe als er een verbandtrommel met zwachtels, pleister, ontsmettingsmiddelen en witte watten in het pand aanwezig is. Iedere werkgever is daarnaast verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te hebben en moet goed voorbereid zijn mochten er ongevallen, brand en ontruimingen gebeuren.

–> Zorg dat uw bedrijf een BHV-koffer heeft in elke unit (aparte ruimte).

Verplichting bij één of meer medewerkers

De BHV verplichting geldt voor elk bedrijf met één of meerdere medewerkers. Hierbij tellen ook vakantiekrachten of uitzendkrachten mee. Alleen als u een eenmanszaak heeft, waarbij u compleet alleen werkt, geldt de BHV verplichting niet. Als er echter af en toe wel mensen over de vloer komen als bezoekers, klanten of vakantiehulpen, bent u toch verplicht BHV uit te oefenen. Er staan zelfs boetes op, mocht u geen BHV bieden.

Bij hoeveel werknemers is BHV verplicht?

Benodigde materialen

Voor het uitoefenen van bedrijfshulpverlening (BHV) is het belangrijk dat u in geval van nood hulp kunt bieden bij ongevallen.

Het is dus verstandig een goed gevulde EHBO koffer in het bedrijf te hebben met drukverbanden, zwachtels, een driekante doek (mitella), Betadine , pleisters, steriele gaasjes en witte watten. De meeste bedrijven hebben een EHBO-koffer A. Zo bent u er zeker van dat, mocht er onverhoopt een ongeluk gebeuren, u de eerste hulp kunt bieden bij een ongeval.

Vorige vraag: Is een BHV-koffer verplicht?

Volgende vraag: Hoeveel BHV’ers zijn verplicht?