Is een veiligheidsbril verplicht?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Is een veiligheidsbril verplicht?

Er zijn heel wat beroepen waarbij bescherming dragen noodzakelijk is, niemand wil tijdens werktijd een gat in het hoofd oplopen, of een vinger of teen kwijtraken. Maar ook onze ogen zijn erg kostbaar en daarom is ook het dragen van een veiligheidsbril wel zo verstandig.

Om altijd veilig te werken en uw ogen te beschermen, adviseren we om gebruik te maken van een kwalitatieve veiligheidsbril.

Wanneer is het dragen van een veiligheidsbril verplicht?

Het dragen van een beschermingsbril is erg belangrijk of zelfs verplicht als u zich in een omgeving bevindt waar wordt gewerkt met materialen die voor splinters kunnen zorgen die de ogen blijvend kunnen beschadigen, of bij een omgeving met schadelijke stoffen.

Wanneer u een pictogram tegenkomt waarop oogbescherming wordt afgebeeld is het verplicht deze te dragen. Het is ook mogelijk dat de verplichting van een beschermingsbril via de Arbowet is vastgesteld in uw werksituatie zonder dat het pictogram te zien is. Werkgevers bepalen vaak of het voor werknemers verplicht is oogbescherming te dragen. Twijfelt u? Vraag uw werkgever dan wat de regels zijn in uw situatie.

Welke soort veiligheidsbril?

Onze veiligheidsbril is erg geschikt voor klussen met rondvliegende delen of schadelijke stoffen. Door het doorzichtige montuur is het zicht optimaal en door de ergonomische vormgeving is er geen ongemak voor de neus of oren. Daarnaast heeft de bril een goede aansluiting aan het gezicht en blokkeert deze UV-straling.

Is een veiligheidsbril verplicht?

Vorige vraag: Wat is een NEN-norm?

Volgende vraag: Welke veiligheidsbril heb ik nodig?