Wat is de standaard uitrusting van een BHV’er?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat is de standaard uitrusting van een BHV’er?

Wat is een BHV’er?

Bij een calamiteit op het werk is de bedrijfshulpverlener (BHV’er) degene die de leiding neemt om werknemers en klanten in veiligheid te brengen. Zo zal hij/zij eerste hulp verlenen bij een bedrijfsongeval, brand blussen of beperken en zo nodig de medewerkers evacueren en alarmdiensten inschakelen.

Vind de juiste EHBO-koffer voor uw branche!

Heeft uw organisatie al een BHV-koffer?

Wat is de standaard uitrusting van een BHV’er?

Uiteraard is het belangrijk dat de BHV’er bij een calamiteit goed herkenbaar is. Hiervoor kunt u in de BHV winkel van EHBO-koffer.nl bijvoorbeeld felgekleurde veiligheidshesjes en aanschaffen.

Naast roepen kan een BHV’er gebruik maken van een megafoon en/of BHV portofoon om goed met alle betrokkenen te kunnen communiceren. Wanneer er veel rook is of de stroom uitvalt, kan een goede zaklamp handig van pas komen.

Eerste hulp bij bedrijfsongevallen

Om eerste hulp te kunnen verlenen, moet de BHV’er kunnen beschikken over één of meerdere verbanddozen. Naast verbandmiddelen en een reddingsdeken kan een beademingsmasker en een blusdeken deel uitmaken van de standaard uitrusting, zodat de BHV’er veilig hulp kan verlenen. Daarbij kan het handig zijn om al deze hulpmiddelen op één of meer vaste plaatsen in uw bedrijf te bewaren en aan te duiden door middel van een EHBO pictogrambord.

Vorige vraag: Is BHV wettelijk verplicht?

Volgende vraag: Bij hoeveel werknemers is BHV verplicht?