Waar staat EHBO voor?

Of je nu thuis bent of op reis, het wordt algemeen aangeraden om EHBO spullen ter beschikking te hebben. Dat het belangrijk is staat vast maar waar staat EHBO nu precies voor?

Om EHBO te kunnen verlenen, is het raadzaam om altijd een EHBO-koffer voor thuis te hebben.

  Aanbieding!
  Verbanddoos voor Thuis

  Verbanddoos voor Thuis

  Verbanddoos Thuis, geschikt voor ongelukken in- en om het huis. De inhoud van deze verbanddoos voor thuis is gemiddeld 4 jaar houdbaar. Afmetingen: 17 x 12 x 5,5 cm

   11,06
   13,56
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Waar staat EHBO voor?

EHBO is de afkorting voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. EHBO is dan ook niet meer dan een eerste (noodzakelijke) hulp die wordt uitgevoerd door iemand die onmiddellijk ter plaatse is of zelfs aanwezig was toen het ongeval gebeurde.

Dit hoeft niet noodzakelijk een dokter te zijn. EHBO is dan ook geen volledige oplossing voor het probleem en vaak dient er achteraf nog een dokter aan te pas te komen of moet het slachtoffer naar het ziekenhuis.

De eerste hulp is louter voor het toedienen van eerste maatregelen die moeten toegepast worden om de veiligheid van het slachtoffer te garanderen, of om de toestand van het slachtoffer stabiel te houden.

Waar staat EHBO voor

Inhoud van een EHBO koffer

Een EHBO-koffer is niet alleen een belangrijk iets, het is ook levensnoodzakelijk. Over de juiste EHBO artikelen beschikken kan levens redden. Een basis EHBO-koffer bevat dan ook kompressen, steunwindsel, snelverbanden, desinfecterend middel, mitella, latex handschoenen, hechtpleisters, pincet, synthetische watten, verbandschaar en vele anders producten. Kijk naar onze EHBO-koffers voor een precieze inhoudsopgaven.

Vorige vraag: Wanneer verleen je Eerste Hulp?

Volgende vraag: Is een EHBO-koffer verplicht?