Waar zijn pictogramborden voor?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Waar zijn pictogramborden voor?
Op onze website vindt u een groot assortiment pictogramborden, waaronder het pictogram bord EHBO en het Pictogram bord Brandslanghaspel.

Wellicht heeft u het zich wel eens afgevraagd: waar zijn pictogramborden voor? Pictogramborden zijn op veel verschillende plekken terug te vinden, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Dit is niet voor niets, er zit een belangrijke reden achter. 

Waar zijn pictogramborden voor?

Pictogramborden zijn er om snel en gemakkelijk te kunnen zien waar en wanneer er gevaar dreigt. Ook laten ze zien wanneer iets verplicht is of juist verboden. Het is belangrijk dat deze pictogrammen simpel en duidelijk zijn. De borden moeten aan een Europese standaard voldoen, zo is het universeel bruikbaar en voor iedereen goed te begrijpen. Als het immers gaat om het aangeven van een gevaarlijke situatie, is het wenselijk dat iedereen het bord goed snapt en ernaar kan handelen.

Zowel kleuren, teksten als pictogrammen zijn gestandaardiseerd in heel Europa. Op deze manier kunnen belangrijke zaken duidelijk worden gemaakt, ook als men de taal niet spreekt. pictogramborden zijn er dus om bepaalde situaties, verplichtingen en verboden op een voor iedereen duidelijke en begrijpelijke manier weer te geven. 

Pictogramborden verplicht?

In alle appartementsgebouwen en openbare plaatsen zoals kinderdagverblijven, restaurants, kantoren en sportscholen zijn brandblussers verplicht (volgens het Bouwbesluit waar alle regels van gebouwen omtrent brandveiligheid in zijn opgenomen). Om aan te duiden waar de brandblussers zich bevinden, is het verplicht om gebruik te maken van een pictogrambord.

Waar zijn pictogramborden voor

Pictogramborden kopen

Als u zelf een boodschap omtrent veiligheid, een verplichting of een verbod wilt weergeven, is het handig om de benodigde materialen te hebben. Hiervoor worden pictogrammen & pictogramstickers aangeraden. Door middel van deze materialen zult u uw boodschap op een simpele en eenduidige manier aan de ontvanger over kunnen brengen, zodat er bij niemand onduidelijkheden zullen ontstaan. Bekijk nu ons assortiment pictogrammen & pictogramstickers.

Vorige pagina: Wat is een tourniquet?

Volgende pagina: Waar is een controlesticker voor?