Waarom moet je een verbandschaar gebruiken?

Een verbandschaar is nodig wanneer er verbandmiddel of tape moet worden verwijderd van het lichaam. Ook kan de verbandschaar gebruikt worden om verbanden of tape op maat te knippen.Door het gebruik van een gewone schaar kunt u de huid beschadigen. Ook kan het zijn dat u lastig door het verband of de tape heen kunt knippen met een gewone schaar.

>> Zorg dat u een RVS verbandschaar in huis heeft.

Waarom moet je een verbandschaar gebruiken?

De verbandschaar verschilt ten opzichte van een gewone schaar door zijn gebogen vorm en zijn platte poot bij de schaarpunt. Waarom moet je een verbandschaar gebruiken? De verbandschaar kan door zijn speciale vorm gemakkelijk en precies onder het verband of de tape worden geschoven om zo te voorkomen dat de huid of wond beschadigd raakt. Dit geeft u het antwoord op de vraag: waarom moet je een verbandschaar gebruiken en geen gewone schaar.

 

Wat heeft u nodig bij het gebruiken van een verbandschaar?

Na het gebruikt van de verbandschaar dient u de schaar goed te desinfecteren. Dit voorkomt vorming en ophoping van bacteriën. Met behulp van Dettol of alcohol en een gaasje of witte watten kunt u de schaar schoonmaken. Wanneer u resten en vuil van de verbandschaar verwijderd blijft de schaar soepel knippen en heeft u des te langer plezier van uw verbandschaar.

Vorige vraag: Waarvoor zijn verbandklemmen?

Volgende vraag: Wat is een drukverband?