Waarvoor gebruik je synthetische watten?

Verstuikingen of bloedingen: het kan overal gebeuren

Verwondingen door vallen of stoten komen vaak voor. Soms gaat het om een verkeersongeval, maar het gebeurt ook gewoon thuis. Er kunnen dan verstuikingen of bloedingen ontstaan, die met een (wond)drukverband verzorgd moeten worden.

–>Synthetische watten kopen? Ze zijn in onze webshop verkrijgbaar.

  Synthetische watten 10 cm x 3 m

  Synthetische watten

  Synthetische watten kunnen gebruikt voor de drukverdeling bij het aanleggen van een drukverband of bij een ernstige bloeding. Afmetingen: 10 cm x 3 m

   1,04
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  Uitverkocht

Synthetische watten verdelen de druk en absorberen wondvocht

Om een verstuiking wordt meestal een drukverband aangelegd, waarbij synthetische watten worden gebruikt. Deze watten worden ruim om het aangedane gebied gelegd, waarna er windsel omheen wordt gerold. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige verdeling van de druk op en rond de verstuiking, die het windsel uitoefent. Zo wordt afknelling voorkomen. Ook wordt de verstuiking door het drukverband gestabiliseerd.

Bij ernstige bloedingen wordt een wonddrukverband aangelegd. In dit geval komt er eerst een steriel dekverband op de wond. Synthetische watten worden daar overheen gelegd, waarna windsel wordt aangebracht. De watten verdelen ook hier de druk, maar ze absorberen tevens wondvocht. Daardoor zal het bloed sneller stollen.

synthetische watten

Waarvoor gebruik je synthetische watten?

Synthetische watten zijn dus een belangrijk onderdeel van een drukverband. Ze worden in rollen geleverd en zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. De keuze van de breedte is afhankelijk van de grootte van het slachtoffer, de plaats van de verwonding en de grootte van het aangedane gebied.

Vorige vraag:Hoe gebruik je een beademingsdoekje?

Volgende vraag: Hoe verwijder je hechtingen?