Waarvoor zijn verbandklemmen?

Als u aan de slag gaat met het verbinden van kneuzingen of andere verwondingen die afgedekt of stabiel gehouden moeten worden met (rek)verband, dan houdt u verbandklemmen bij de hand.

Waarvoor zijn verbandklemmen?

Verbandklemmen zijn bestemd voor gebruik bij verband, drukverband en windsels. Verbandklemmen hebben als doel het vastzetten van aangebrachte verband.

–> In onze webshop kunt u verbandklemmen vinden.

Verbandklemmen gebruiken

Het woord zegt het al: verbandklemmen zijn om verband vast te klemmen zodat het verband stevig blijft zitten. Een verbandklem bestaat uit een stukje elastiek met aan beide zijden een metalen stripje met haakjes. Als u verband heeft aangebracht haakt u de verbandklem aan het uiteinde van het verband. U rekt het elastiek enigszins op en u haakt de andere kant vast in het deel dat al is aangebracht. Snel en eenvoudig!

Waarom is een verbandklem handig?

Het voordeel van een verband met verbandklem boven bijvoorbeeld pleisters met jodium is dat verbandklemmen makkelijk losgehaald kunnen worden om het verband losser of strakker te maken. Verbandklemmen kunt u steeds opnieuw gebruiken. Indien nodig, als u bijvoorbeeld breed windsel gebruikt heeft, kunt u meerdere verbandklemmen naast elkaar gebruiken.

In uw EHBO-koffer

Zorg ervoor dat uw verbandmateriaal compleet is in uw EHBO-koffer. Hierbij zijn verbandklemmen onontbeerlijk. U zet snel en stevig uw verband vast!

Verbandklemmen maken het verbinden of inzwachtelen eenvoudig. Zorg ervoor dat uw verbandmateriaal compleet is in uw EHBO-koffer. Vul uw EHBO-kist aan na gebruik van materiaal. Zorg dat u niet misgrijpt! Al uw EHBO-materialen bestelt u snel bij EHBO-koffer.nl.

Vorige vraag: Wat is een drukverband? 

Volgende vraag: Wat is een fixatiewindsel?