Wanneer moet ik gehoorbescherming gebruiken?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wanneer moet ik gehoorbescherming gebruiken?

In ons assortiment vindt u schuim oordopjes 200 paar om uw gehoor te beschermen tegen lawaai.

Wanneer moet ik gehoorbescherming gebruiken?

Het gebruik van gehoorbescherming bij lawaai kan een slecht gehoor voorkomen, maar wanneer moet men gehoorbescherming gebruiken? Slechthorendheid door lawaai komt voor wanneer het geluidsvolume in de gehoorgang te hoog is en het is een van de meest voorkomende beroepsziekten. Het volume van geluid kan gemeten worden met een decibelmeter en wordt weergegeven met eenheid dB(A). Om u een idee te geven: bij het voeren van een normale conversatie, produceert u een geluidsvolume van ongeveer 60 dB(A) en bij de meeste volwassenen begint geluid (lawaai) pijn aan de oren te doen vanaf 120 dB(A)

Wanneer is gehoorbescherming vereist?

Volgens de Arbowet moet u als werknemer verplicht gehoorbescherming aangeboden krijgen van uw werkgever wanneer het geluidsniveau op de werkvloer boven 80 dB(A) uitkomt. Ook bent u als werknemer verplicht om gehoorbescherming te dragen wanneer u per werkdag met een geluidsniveau te maken krijgt dat gemiddeld hoger dan 85 dB(A) is. Verder mag u als werknemer bij 83 dB(A) maximaal 4 uur zonder gehoorbescherming aan de slag. 

Wanneer moet ik gehoorbescherming gebruiken

Dit bord geeft aan dat gehoorbescherming verplicht is.

Wat kan ik gebruiken om mijn gehoor te beschermen?

Om uw oren goed te beschermen tegen lawaai, kunt u schuim oordopjes gebruiken. Deze kunt u zelf in uw hoorkanaal aanbrengen, waardoor de schuim oordopjes demping tegen het geluid bieden. Let er wel op dat u de schuim oordopjes op de juiste manier in uw oor inbrengt, zodat ze uw oor goed kunnen afsluiten tegen lawaai.

Vorige vraag: Welke handbescherming heb ik nodig?
Volgende vraag: Waar staat PBM voor?