Wanneer verleen je Eerste Hulp?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wanneer verleen je eerste hulp?

Wees altijd voorbereid om eerste hulp te verlenen met hulp van een goed gevulde Verbanddoos Auto.

  Aanbieding!
  verbanddoos auto

  Verbanddoos Auto

  Onze Verbanddoos Auto is speciaal voor onderweg, heeft een compact formaat en is conform aan de Europese richtlijn (DIN13164). Afmetingen: 26 x 17 x 8 cm

   14,77
   16,84
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Voorbereid zijn en het juiste doen, kan paniek verminderen en de nodige eerste hulp verlenen aan een slachtoffer. Hoe en wanneer u eerste hulp verleent, leest u hieronder. 

Wanneer verleen je Eerste Hulp?

Eerste hulp moet worden gebruikt op elk moment dat er zich een ziekte, letsel of noodsituatie voordoet die dringende behandeling vereist als er geen hulpdiensten aanwezig zijn. In sommige gevallen kan de situatie en het verlenen van de resulterende eerste hulp gering zijn – bijvoorbeeld een verband aanleggen voor een kleine verwonding. In andere gevallen kan het een noodsituatie zijn die een leven zou kunnen redden, zoals het uitvoeren van reanimatie. In ernstigere gevallen gebruikt u enkel eerste hulp als u daarvoor bent opgeleid. 

Waarom is eerste hulp verlenen belangrijk?

Eerste hulp verlenen is belangrijk omdat het levens redt. Vaak kan de ambulance niet tijdig ter plaatse komen, waardoor elke seconde en handeling telt bij ernstige noodsituaties. Als elke persoon zou weten hoe eerste hulp toe te passen, dan zouden er minder mensen sterven in een ambulance op weg naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. In de tijd dat de hulpdiensten onderweg zijn, kan een slachtoffer gemakkelijk om verschillende redenen sterven. Denk maar aan slagaderlijke bloedingen, het slachtoffer is in shock, valt bewusteloos en sterft omdat mensen niet weten wat te doen. Er is nooit een goede plek om gewond te raken, maar wanneer medische hulp buiten bereik is, is het heel belangrijk om iemand met kennis van het verlenen van eerste hulp in de buurt te hebben. 

Wanneer verleen je Eerste Hulp

Hulpmiddelen bij het verlenen van eerste hulp

Door een goedgevulde EHBO-koffer bij u thuis en in de auto te bewaren, kunt u perfect een mogelijke noodsituatie opvangen totdat er professionele medische hulp arriveert. Om de optimale beschikbaarheid te behouden, moet u uw EHBO-koffer regelmatig controleren om te zien of alle benodigdheden aanwezig zijn. Het volgen van een cursus eerste hulp helpt ook voorbereid te zijn op noodsituaties. Bestel vandaag nog uw EHBO-koffer (€ 4,95 verzendkosten)! Een bestelling vanaf € 50 wordt gratis verzonden. Betalen per factuur is mogelijk voor bedrijven en verenigingen.

Vorige vraag: Wat is een Burgerhulpverlener?

Volgende vraag: Waar staat EHBO voor?