Wat doe je bij een kwallenbeet?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat doe je bij een kwallenbeet?

Om een kwallenbeet te behandelen raden wij een  After Bite insectenpen aan.

Hoe herken je een kwallenbeet?

Iedere zomer genieten we van zwemmen in de zee. Helaas komen er ook kwallen in het water voor. U probeert ze te ontwijken, maar toch is het soms onvermijdelijk om met een kwal in aanraking te komen. Hierop heeft u een kwallenbeet als gevolg. Er verschijnt een rode plek op uw been, jeuk, een zwelling en stekende pijn. Er kan zelfs een ernstige allergische reactie optreden. Dan heeft u last van een ernstigere zwelling, jeuk, roodheid en pijn verspreid over het hele lichaam. Shock verschijnselen kunnen ontstaan.

Wat doe je bij een kwallenbeet?

In de eerste plaats moet u zoveel mogelijk de netelcellen van uw lichaam proberen weg te schrapen. Daarnaast moet u de kwallenbeet verwarmen met warm water of een hotpack. Belangrijk is vooral om de huid niet met zoet water te spoelen. Daarna kunt u de huid behandelen met een After Bite insectenpen. Hiermee verlicht u de pijn. Bij een ernstige allergische reactie dient u meteen 1-1-2 te bellen.

Wat doe je bij een kwallenbeet

Behandeling van een kwallenbeet

Voor het verlichten van de pijn kunt u een After Bite insectenpen. gebruiken. Daarnaast is een cold/hotpack zeer handig.

Vorige pagina: Wat te doen bij verkeersongelukken?