Wat doe je bij hitte-uitputting?

Op deze pagina vindt u antwoord op de vraag: Wat doe je bij hitte-uitputting?
Voor de behandeling van hitte-uitputting raden wij aan om gebruik te maken van een instant coldpack.

  Instant coldpack

  Instant coldpack om direct (eenmalig) te gebruiken bij o.a. verstuikingen en oververhitting. Afmetingen: 12 cm x 22 cm. Niet nodig om in de vriezer te bewaren

   1,61
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Oorzaken van hitte-uitputting

Hitte-uitputting is een aandoening die kan optreden nadat u langdurig werd blootgesteld aan hoge temperaturen. Als u hitte-uitputting niet op tijd behandelt, kan dit overgaan tot een hitte-beroerte.

Symptomen hitte-uitputting

Als u hard zweet, rood ziet (of soms bleek), een duizelig gevoel krijgt of hoofdpijn en last krijgt van braakneigingen, dan hebt u vermoedelijk een hitte-uitputting. Andere symptomen kunnen zijn: ernstige vermoeidheid, gevoel van slapheid, spierkrampen, verward gevoel, verhoogde hartslag en soms flauwvallen.

Als u, of iemand anders, symptomen van hitte-uitputting heeft, is het essentieel om onmiddellijk uit de hitte te gaan en tot rust te komen. Bij voorkeur in een kamer met airconditioning of een ventilator. Als u niet binnen kunt komen, probeer dan de dichtstbijzijnde koele en schaduwrijke plek te vinden.

Wat doe je bij hitte-uitputting

Wat doe je bij hitte-uitputting?

Om hitte-uitputting te behandelen, kunt u de volgende dingen doen:

 1. Drink veel vocht (vermijd cafeïne en alcohol)
 2. Verwijder alle strakke of onnodige kleding
 3. Neem een koude douche
 4. Pas andere afkoelingsmaatregelen toe, zoals ventilatoren of koude vochtige doeken
 5. Zoek medische hulp als de toestand niet betert

Het is belangrijk, vooral tijdens hittegolven, om aandacht te besteden aan de gerapporteerde temperaturen. Onthoud ook dat de temperaturen nog hoger zijn als u in de volle zon gaat staan. Vermijd dus de hoogste temperaturen van de dag en nog beter, blijf tijdens hittegolven in een koele ruimte!

Welke producten zijn nuttig voor de behandeling van een hitte-uitputting?

U kunt iemand met hitte-uitputting koelen met een instant coldpack (geen vriezer nodig!). Ook kan een reddingsdeken in dit soort gevallen van pas komen om het slachtoffer op temperatuur te houden.