Wat doe je bij koortsstuipen?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat doe je bij koortsstuipen? Let op: Neem bij koortsstuipen zo snel mogelijk contact met op met een arts!

Controleer of uw kind koorts heeft door gebruik te maken van een Digitale Koortsthermometer.

Hoe weet ik of mijn kind een koortsstuip heeft?

Als een kind een koortsstuip krijgt is het belangrijk om op een juiste en snelle manier te handelen. Een koortsstuip kan er naar uitzien omdat het kan lijken alsof het kind een epileptische aanval krijgt aangezien het lichaam van het kind kan gaan schokken. Vaak is het kind bewusteloos of in diepe slaap.

Wat doe je bij koortsstuipen?

Op het moment dat de koortsstuip wordt opgemerkt dient u het kind op zijn of haar zij te leggen met het hoofd omlaag. Daarna is het belangrijk dat u gelijk 112 belt. Zorg dat het kind veilig ligt en zichzelf niet kan bezeren. Het is belangrijk dat het kind daarbij wel frisse lucht krijgt maar het ook niet koud krijgt, een dunne deken kan hierbij van pas komen. Het heeft geen zin om het kind af te koelen met koude spullen. Het lichaam moet er zelf voor zorgen dat het afkoelt. Zorg dat het kind niks in zijn of haar mond heeft. U kunt dit het best checken door met de vinger in de mond te voelen.
Wat doe je bij koortsstuipen

Voorkomen van een koortsstuip

Om te voorkomen dat een kind een koortsstuip krijgt kan men bij ziekte de temperatuur goed in de gaten houden door middel van een Digitale Koortsthermometer. Zorg dat als een kind koorts heeft de handen en voeten warm worden gehouden, zo kan het lichaam beter de warmte kwijt.