Wat doe je bij zonnebrand?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat doe je bij zonnebrand?

Om een zonnebrand te behandelen, adviseren wij om een instant coldpack te gebruiken.

  Instant coldpack

  Instant coldpack om direct (eenmalig) te gebruiken bij o.a. verstuikingen en oververhitting. Afmetingen: 14 cm x 18 cm. Niet nodig om in de vriezer te bewaren

   1,59
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Wanneer kan je verbranden?

Zodra de zon schijnt brengen de meeste mensen hun tijd het liefst buiten door. Dit is echter niet geheel zonder gevaar. Bij langdurige blootstelling aan de zon kan de huid verbranden. Hoe snel iemand verband, hangt af van het huidtype. Op deze pagina leest u alles over hoe u herkent of iemand verband is en hoe u zonnebrand het beste kunt behandelen.

Symptomen zonnebrand

Bij een zonnebrand kleurt de huid rood en voelt hij pijnlijk en brandend aan. In het ergste geval kunnen er zelfs blaren ontstaan. Het is zaak dat u goed weet wat u moet doen bij een zonnebrand, zodat de klachten verminderd kunnen worden.

Wat doe je bij een zonnebrand?

U zorgt er uiteraard eerst voor dat het slachtoffer niet meer in de zon zit. Vervolgens is het verstandig om de huid te koelen. U kunt hiervoor een Cold/ Hot pack gebruiken. Mocht u deze niet in huis hebben, dan kunt u ook gebruik maken van natte doeken of een waterige aftersun gel.

Als het slachtoffer erg veel pijn heeft, kunt u eventueel paracetamol toedienen. Lees vooraf wel grondig de bijsluiter.

Prik de eventuele blaren die ontstaan zijn naar aanleiding van de zonnebrand niet door. Zorg er ook voor dat het slachtoffer uit de zon blijft. De huid heeft namelijk tijd nodig om te herstellen.

Benodigdheden behandeling zonnebrand

Om de zonnebrand te koelen wordt aangeraden om een instant coldpack te gebruiken. Als u deze niet heeft, kunt ook ook gebruik maken van natte doeken of een waterige aftersun gel.

Wat doe je bij een zonnebrand 

Vorige vraag: Wat doe je bij een verdraaide knie?

Volgende vraag: Wat doe je bij een zonnesteek?