Wat doe je tegen eczeem?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat doe je tegen eczeem?

Op EHBO-koffer.nl vindt u alles voor het behandelen van een jeukende huid zoals Vaseline en Trekzalf .

  Vaseline

  Vaseline

  Wanneer u last heeft van een droge huid of andere huidaandoeningen, kan vaseline verlichting bieden. Multifunctioneel. Inhoud 200 of 800 gram

   7,01
  incl. 21% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

  Trekzalf

  Trekzalf

  Swaab trekzalf is een zalf die gebruikt wordt om ontstekingen te remmen, voor o.a. eczeem of (jeugd)puistjes. Inhoud: 25 gram

   6,42
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Wat doe je tegen eczeem?

Eczeem is een allergische reactie van de huid waarbij er sprake is van een ontsteking. U kunt hierdoor onder andere last krijgen van jeuk, roodheid, schilfers, blaasjes en korstjes. Doordat de huid onvoldoende vocht vasthoudt, wordt de huid enorm droog. Dit kan een aangeboren afwijking zijn, maar het kan ook komen door het dunner worden van de huid wanneer u ouder wordt of door opgelopen schade door bijvoorbeeld zonlicht.

Wanneer u last heeft van eczeem, wilt u wellicht graag antwoord hebben op de vraag: ‘Wat doe je tegen eczeem?’

Wat kunt u doen?

 • Allereerst is het goed om niet te vaak, niet te lang én niet te heet te douchen.
 • Gebruik geen huidverzorgende producten, waaronder douchegels en bodylotions, waar parfum inzit. Producten zonder parfum zijn milder voor uw huid.
 • Draag kleding die niet te strak om uw huid zit en ga voor stoffen die comfortabel aanvoelen, waaronder katoen. Bent u allergisch voor een bepaalde stof? Probeer die zoveel mogelijk te vermijden.
 • Ook het gebruik van beddengoed dat gemaakt is van natuurlijke stoffen is aan te raden. Door te krabben kan de eczeem alleen maar erger worden. Knip daarom uw nagels kort of draag in de nacht handschoentjes, zodat u niet kunt krabben.

Smeer uw huid goed in

De huisarts schrijft vaak een corticosteroïdenzalf, ook wel hormoonzalf genoemd, voor. Het is belangrijk om daarnaast de huid vet en soepel te houden. Smeer daarom voldoende vaseline. Het smeren van trekzalf wil ook vaak helpen. Trekzalf werkt namelijk ontstekingsremmend.

Wat doe je tegen eczeem?Vorige vraag: Wat doe je bij koortsstuipen?

Volgende vraag: Wat doe je bij zonnebrand?