Wat helpt het beste tegen blaren?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat helpt het beste tegen blaren?

Voor de behandeling van blaren kunt u Compeed blarenpleisters gebruiken. Blaar doorprikken? Gebruik dan onze blarenprikkers.

  Dermaplast Blarenpleisters

  Blarenpleisters

  Behandel én voorkom blaren. De blarenpleister voelt aan als een tweede huid en stimuleert het herstel van de blaar. Inhoud: doosje met 5 blarenpleisters, maat M of S

   7,44
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren
  Aanbieding!
  Blarenprikkers

  Blarenprikkers

  Blarenprikkers worden gebruikt om steriel blaren mee door te prikken. Inhoud: 10 stuks (individueel verpakt)

   0,85
   1,32
  incl. 21% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Hoe ontstaan blaren?

Blaren kunnen ontstaan door wrijving, irritatie of verbranding van de huid, maar soms ook door een ziekte, zoals waterpokken. Een bekende veroorzaker van blaren is het dragen van knellende schoenen. De schoen oefent druk uit op de huid, de bovenste laag huid laat los van de onderste en daartussen ontstaat een ruimte die zich vult met vocht: u heeft een blaar.

Wat helpt het beste tegen blaren?

Indien mogelijk, de veroorzaker wegnemen, bijvoorbeeld het paar knellende schoenen niet meer dragen totdat de blaar weg is. Wat helpt het beste tegen blaren nadat u dit gedaan heeft? De blaar afplakken met steriel gaas. Dit beschermt de blaar en geeft de blaar de kans te helen.

Probeer ze vooral niet door te prikken, dit leidt mogelijk tot een infectie en belemmert juist het helingsproces. Is de blaar al gebarsten, was de blaar dan en gebruik een desinfectiemiddel. In het geval van bloedblaren kunnen de blaren zeer pijnlijk zijn. In dit geval kunt u de blaar dan koelen met een coldpack gewikkeld in een handdoek of washandje.Wat helpt het beste tegen blaren?

Welke materialen heeft u nodig om blaren te behandelen?

Vorige vraag: Hoe ontstaan blaren?

Volgende vraag: Hoe werkt een blarenpleister?