Wat helpt het beste tegen wespensteken?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat helpt het beste tegen wespensteken?

Vooral midden in de zomer en tegen het einde van de zomer gebeurt het regelmatig dat mensen een wespensteek oplopen. In vrijwel alle gevallen komt dit doordat een wesp zich bedreigt voelt. Zeker wanneer wespen hongerig zijn, kunnen ze vrij snel steken.

Jeuk na een wespensteek? Gebruik dan een Aspivenin uitzuigpomp.

  Aanbieding!
  Aspivenin uitzuigpomp

  Aspivenin uitzuigpomp

  Vacuümpomp voor het uitzuigen van een beet van giftige dieren of insecten. Tot 10 x effectiever dan uitzuigen met de mond

   20,51
   24,91
  incl. 21% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Hoe weet je of je door een wesp bent gestoken?

Een wespensteek merkt u direct omdat het in de meeste gevallen zeer pijnlijk is. Het is belangrijk om een persoon die gestoken is, goed in de gaten te houden, want mensen kunnen allergisch zijn voor wespensteken. Er kunnen dan vervelende situaties optreden, zoals ernstige zwelling van het gestoken lichaamsdeel.

Wat helpt het beste tegen wespensteken?

Blijf in de buurt van de persoon die is gestoken. Er hoeft geen angel verwijderd te worden in het geval van een wespensteek, maar het is wel goed om de plaats waar gestoken is goed uit te zuigen. Daarnaast is het van belang om de huid goed te koelen. Ook kan het prettig zijn om de pijn te verzachten door een zalfje te smeren. Een middel als Azaron is hiervoor heel geschikt.

Wat helpt het beste tegen wespensteken?

Wat helpt het beste tegen wespensteken?

Naar de dokter – Wanneer er na de wespensteek een grote zwelling optreedt, is het aan te raden om langs de huisarts te gaan. Dit geldt zeker wanneer een persoon zich erg ziek voelt en last heeft van shock-verschijnselen.

Wat heb je nodig bij een wespensteek?

In de eerste plaats alertheid om in de gaten te houden of er geen allergische reactie optreedt.Daarnaast is ijs een belangrijk element om te koelen en een zalf als Azaron om jeuk en pijn te bestrijden. Zorg altijd dat u een verbandset voor particulieren in huis heeft.

Vorige vraag: Hoe behandel je een muggenbeet?

Volgende vraag: Hoe behandel je een wespensteek?