Wat is een hydrofiele zwachtel?

Een niet ernstige wond kan worden afgedekt met een gaas. Dit gaas dekt u af met een elastisch of niet-elastisch verband, ook wel hydrofiele zwachtel of windsel genoemd. Met een elastisch drukverband kunt u goed een ronde oppervlakte fixeren. De niet-elastische zwachtel gebruikt u als een constante druk gewenst is.

–> In onze webshop kunt u hydrofiele zwachtels vinden.

  Hydrofiel Zwachtel

  Hydrofiel Zwachtel

  Een hydrofiele elastische zwachtel is sterk vochtopnemend. Dankzij de elasticiteit gemakkelijk aan te brengen. Per stuk steriel verpakt. Diverse afmetingen

   0,57
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Wat is een hydrofiele zwachtel?

Een hydrofiele zwachtel of verband ziet er uit als een rolletje verband. De elastische zwachtel is rekbaar en neemt vocht op. Het elastische hydrofiele verband is door de rekbaarheid zeer geschikt om aan te wenden bij bloedingen aan de hand of vingers. Het is gemaakt van niet-steriel materiaal uit viscose en polyamide. De niet-elastische zwachtel is iets breder maar niet rekbaar en minder stevig.

hydrofiel zwachtel

Hoe gebruikt u de hydrofiele zwachtel?

De hydrofiele zwachtel rolt u met lichte druk, zonder aanspannen, over het gaas of dekverband. U zet de zwachtel vervolgens vast met een kleefpleister of verbandklemmen. Er zijn verschillende breedtes hydrofiel verband verkrijgbaar. De grootte van de te behandeling verwonding bepaalt de breedte van de zwachtel. Bij volwassenen gebruikt u over het algemeen een breedte van 6 of 8 cm. Bij kinderen volstaat een breedte van 4 of 6 cm.

>> Verbandtrommel kopen? Bekijk nu de verbanddoos aanbieding.

Vorige vraag: Wat is een ideaalzwachtel?

Volgende vraag: Wat is een metalline kompres?