Wat is een ISO norm?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat is een ISO norm?

U vindt een uitgebreid assortiment pictogramborden en stickers volgens de ISO 7010 in onze webshop.

Waar staat ISO voor?

ISO staat voor International Organization for Standardisation. Dit bedrijf heeft de internationale ISO norm ontwikkeld, die bijdraagt tot het ontwikkelen van een veiligere omgeving.

Wat is een ISO norm?

Omdat er een eenduidige norm moest komen voor alles wat met veiligheid binnen bedrijven en gebouwen te maken heeft, werd de ISO 7010 norm in het leven geroepen. Onder deze norm valt alles wat te maken heeft met grafische symbolen, veiligheidskleuren en veiligheidstekens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pictogrammen die nooduitgangen aanduiden, pictogrammen die locaties van blusmiddelen aangeven, pictogrammen die locaties aanduiden waar een hoger risico aanwezig is op ongevallen, pictogrammen die EHBO plaatsen aanduiden, etc. Doordat deze norm internationaal gekend is draagt deze bij tot een betere communicatie en  herkenning. Doordat deze internationaal zijn, herkent en begrijpt iedereen, ongeacht de afkomst, de aanwezige pictogrammen en symbolen. 

Eenvoudigweg kan gesteld worden dat de norm van toepassing is voor alle locaties waar mensen moeten geïnformeerd worden aangaande veiligheid, dit is dus zeker het geval voor elk bedrijf. 

Wat is een ISO norm

Dit pictogrambord duidt een verzamelplaats aan en is conform de ISO 7010 norm.

ISO 7010 binnen uw bedrijf 

Het toepassen van de ISO 7010 norm draagt bij tot het ontwikkelen van een veiligere omgeving. Om ISO 7010 goedgekeurd of gecertificeerd te worden dienen de normen en richtlijnen die beschreven werden opgevolgd en toegepast te worden. Voor bedrijven is dit voor zowel werkgever als werknemer een goede zaak. Iedere werkgever wil immers zijn mensen een veilige omgeving kunnen aanbieden en iedere werknemer wil graag in de veiligst mogelijke omstandigheden werken en zich verplaatsen. 

Pictogramborden volgens de laatste ISO norm bestellen

Wilt u zich certificeren en voldoen aan de ISO 7010 norm, dan kunnen wij u helpen aan alle pictogrammen die hiervoor nodig zijn. Wij beschikken over een uitgebreid aanbod aan producten die steeds aan de laatste normen worden aangepast.  U bestelt bij ons alles wat u nodig heeft. Voor 15:00 uur besteld, is de volgende werkdag in huis.Veiligheid is een zaak voor iedereen en van iedereen en wij helpen u graag verder op weg naar een veilige omgeving voor u en uw mensen.

Vorige vraag: Is een Risico Inventarisatie en Evaluatie verplicht?

Volgende vraag: Wat is een NEN-norm?