Wat is een snelverband?

Een open, bloedende wonde kan sneller voorkomen dan u zou denken. Een fout beweging, een kleine schram of een kleine onvoorzichtigheid en het is reeds zo ver. Bij dergelijke kleine open en bloedende wonden is het snelverband een goede oplossing. Vergeet bij het EHBO spullen kopen dan ook niet er eentje aan te schaffen.

–> Zorg dat u snelverband in uw EHBO-uitrusting heeft. 

  Snelverband

  Snelverband

  Dit snelverband bestaat uit een sterk absorberend wondkussen en een zwachtel in één. Per stuk steriel verpakt. Diverse afmetingen

   0,53
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  Opties selecteren

Wat is een snelverband?

Een snelverband is eigenlijk een wondkussen met een zwachtel in één. Zowel het wondkussen als het gaas zelf zijn hydrofiel en dus sterk absorberend. Langs beide kanten van het wondkussen kunt u een opgerolde elastische zwachtel terugvinden.

Het snelverband is, zoals de naam al zegt, snel aan te brengen en legt druk op de wonden. Het spreekt dan ook voor zich dat het niet de bedoeling is nog met het verband te schuiven na het aanbrengen op de open wonden.

 

Hoe gebruikt u een snelverband?

Door de manier waarop het snelverband is opgevouwen in de verpakking valt het aan te brengen zonder het wondkussen aan te raken. Snelverbanden zijn dan ook steriel en hebben een houdbaarheidsdatum van gemiddeld 4 jaar.

Na het openen van de verpakking houdt u het snelverband zowat 30 cm boven de wonde. Leg het wondkussen op de wonde en zet het snelverband met de zwachtels vast. Mis het snelverband niet in uw EHBO set.

Vorige vraag: Wat is een drukverband?

Volgende vraag: Waar staat EHBO voor?