Wat is kinkhoest?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat is kinkhoest?
Om de keel te verzachten bij kinkhoest, kunt u Strepsils zuigtabletten gebruiken.

Wat is Kinkhoest?

Kinkhoest is een ziekte waarvoor kinderen worden ingeënt maar die toch regelmatig voorkomt in Nederland. Belangrijk om te weten is daarom ook wat te doen bij kinkhoest. Vroeger kon kinkhoest een dodelijke ziekte zijn maar gelukkig komt dat tegenwoordig
bijna niet meer voor in Nederland. Kinkhoest kenmerkt zich door hevige hoestaanvallen, taai draderig slijm en een piepende ademhaling. Deze symptomen kunnen weer tot braken en benauwdheid leiden. Kenmerkend is dat de ziekte erg lang kan aanhouden.

Wat te doen bij Kinkhoest?

Helaas is er niet heel veel te doen aan kinkhoest als het eenmaal begonnen is. Inenten is te voorkoming van kinkhoest maar omdat de enting niet een leven lang werkt, bestaat de ziekte nog altijd. Omdat de ziekte zeer besmettelijk is wordt er soms een antibioticum door een arts voorgeschreven. Dit heeft echter alleen effect op de duur van het besmettelijk zijn van de ziekte, niet op het verloop van de symptomen.

Wat is kinkhoest

Welke producten kan je gebruiken bij kinkhoest?

Ter verzachting van de pijn in de keel door het vele hoesten zou men Strepsils zuigtabletten kunnen gebruiken. Omdat kinkhoest zo besmettelijk is, is het wel belangrijk om in een papieren zakdoek te hoesten en regelmatig de handen te wassen of te desinfecteren.

Volgende pagina: Wat is een skiduim?