Wat is penicilline?

Op deze pagina vindt u antwoord op de vraag: Wat is penicilline?

Bij een besmetting met ziektekiemen kan een infectie ontstaan. Ziektekiemen zijn bijvoorbeeld virussen (denk aan een verkoudheid), bacteriën (denk aan blaasontsteking) of schimmels (denk aan voetschimmel).

Om te voorkomen dat u besmet raakt, is het belangrijk om hygiënische voorschriften op te volgen. Bij een infectie met een bacterie kan penicilline helpen.

Wat is penicilline?

Penicilline is een antibioticum, een geneesmiddel dat bacteriën doodt. Hoewel penicilline veel verschillende bacteriën te lijf gaat, worden bacteriën mogelijk resistent – dat betekent dat ze zich blijven vermenigvuldigen en dat penicilline niet meer helpt.

Daarom moet een arts de juiste antibiotica voorschrijven en is het ook heel belangrijk dat u een kuur antibiotica afmaakt, ook als de klachten al zijn verdwenen.

Wat is penicilline

In de EHBO-koffer

Heeft u al een EHBO-koffer voor thuis?

  Aanbieding!
  Verbanddoos voor Thuis

  Verbanddoos voor Thuis

  Verbanddoos Thuis, geschikt voor ongelukken in- en om het huis. De inhoud van deze verbanddoos voor thuis is gemiddeld 4 jaar houdbaar. Afmetingen: 17 x 12 x 5,5 cm

   11,06
   13,56
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

 

U zult in een standaard EHBO-koffer geen penicilline vinden. Penicilline is dus niet te vergelijken met artikelen zoals desinfectans, pleisters of een verbandschaar, die wel in iedere EHBO-koffer te vinden zijn.  Wanneer u penicilline krijgt kan een reddingsdeken kopen handig zijn tegen de onderkoeling,  door een isolerende laag zorgt de deken dat u goed bent beschermt tegen ziektekiemen en houdt u lekker warm.

Vorige vraag: Wat is een kompres?

Volgende vraag: Wat is een zwachtel?