Wat kan je doen tegen muggen?

Wat kan je doen tegen muggen? Muggen zijn zo vervelend voor ons omdat ze een kleine hoeveelheid bloed zuigen, die ze nodig hebben voor de aanmaak van hun eitjes. Dit kan als gevolg hebben dat er zich een zogenaamde muggenbult vormt op onze huid – met heel wat irritatie en jeuk tot gevolg.

Dit is bijvoorbeeld het geval als je gaat kamperen, of zelfs ‘s nachts binnen bij warm weer. Ideaal is natuurlijk om te voorkomen dat je gebeten wordt, maar wat doe je als dat toch gebeurt?

Nestosyl creme mag niet ontbreken in uw EHBO-koffer. Het helpt tegen insectenbeten. 

  Nestosyl

  Nestosyl

  Nestosyl crème verlicht jeuk bij insectenbeten, allergische reacties (galbulten) en waterpokken. Inhoud: 30 gram

   9,97
  incl. 9% btw
  Bekijk product
  In winkelwagen

Oplossingen tegen muggenbeten

Er zijn verschillende manieren om jezelf tegen muggen te beschermen: zo kan er bij een overnachting buiten een speciaal muggennet gebruikt worden om de beestjes af te weren.

Als je toch gebeten wordt en het gaat om een gewone mug, dan is een anti muggenlotion meestal voldoende om de irritatie te verminderen. In sommige gevallen – bijvoorbeeld bij tropische muggen zoals de Malariamug – komt een sterker antimuggenmiddel dan weer van pas.

Wat kan je doen tegen muggen

Het perfecte EHBO set vakantie tegen muggen

EHBO set vakantie: De meest gangbare middelen tegen muggenbeten zijn verzachtende crèmes, anti muggen lotions, allerlei soorten sprays om muggen af te weren, een tekenpincet en citronella (een sterk geurende etherische olie).

Natuurlijk is het gebruik van een speciaal muggennet aangeraden, omdat dan voorkomen kan worden dat de beestjes in de eerste plaats al kunnen bijten.

Vorige vraag: Hoe verjaag je muggen?
Volgende vraag: Wat helpt het beste tegen muggenbeten?