Wat te doen bij een blaasontsteking?

Op deze pagina vindt u het antwoord op de vraag: Wat te doen bij een blaasontsteking?

Om een blaasontsteking te voorkomen, kunt u uw weerstand op peil houden met Supradyn Complex Forte bruistabletten.

Waar wordt een blaasontsteking door veroorzaakt?

Een blaasontsteking kan flink pijn doen, maar wat kunt u daartegen doen? Deze ontsteking aan de blaaswand wordt meestal veroorzaakt door een infectie met een bacterie die via de urinebuis de blaas in terechtkomt, waardoor de blaaswand geïnfecteerd raakt. 

Wat te doen bij een blaasontsteking?

Om blaasontsteking tegen te gaan, is medicatie nodig. Hiervoor moet u naar uw huisarts. Er zal gevraagd worden om uw ochtendurine in te leveren, om te bepalen of er inderdaad sprake is van een blaasontsteking. Mocht dit het geval zijn, dan krijgt u een antibioticakuur voorgeschreven. Het is belangrijk om een blaasontsteking tijdig te behandelen, want anders loopt u kans dat het tot een nierbekkenontsteking escaleert. 

Hoe voorkomt u blaasontsteking?

Blaasontsteking is prima te voorkomen als u rekening houdt met een aantal dingen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om genoeg te drinken (1,5 tot 2 liter per dag) en regelmatig te plassen, zodat de bacteriën op een natuurlijke manier worden doorgespoeld en niet achterblijven in de blaas. Verder is het ook goed om direct na het vrijen te plassen en te zorgen voor goede hygiëne: veeg het onderlichaam van voren naar achteren schoon, dit voorkomt dat bacteriën in de plasbuis terechtkomen. 

Wat te doen bij een blaasontsteking

Welke producten kunt u gebruiken ter behandeling of ter voorkoming?

Voorkomen is beter dan genezen, dus het is belangrijk om een goede weerstand op te bouwen. Gebruik Supradyn Complex Forte bruistabletten voor een extra steuntje in de rug om uw gezondheid op peil te houden. Als uw weerstand optimaal is, dan komt u een blaasontsteking ook weer sneller te boven.